fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Maak je collega’s nóg weerbaarder tegen cybercrime met deze Microsoft 365-securitytips

Microsoft 365 laat je collega’s overal gemakkelijk werken. Dat kan alleen als je security goed is ingeregeld. En dat is helemaal niet moeilijk. Er zijn namelijk veel slimme manieren waarmee je de security van je Microsoft 365-werkplekken in een handomdraai versterkt. WilroffReitsma licht er graag een aantal voor je uit en hoe ze jouw collega’s weerbaar houden tegen cybercrime.

Train je collega’s om veilig te werken

De belangrijkste schakel in je security zijn je collega’s. Het is daarom belangrijk dat zij dreigingen herkennen én weten hoe zij ermee om moeten gaan. Leer ze bijvoorbeeld alles over de kenmerken van phishing-mails. Raad ze aan lange wachtwoorden te gebruiken met speciale tekens. Wijs ze ook op de risico’s van appdownloads uit andere bronnen dan app stores. Sta open voor vragen en maak tijd voor begeleiding. WilroffReitsma helpt je graag om de securitykennis van je collega’s op peil te houden en trainingen op maat vorm te geven.

Kies altijd voor tweetrapsauthenticatie

Met tweetrapsauthenticatie voeg je een extra stap toe aan het inloggen op de werkplek. Een bekend voorbeeld is het invoeren van een code naast de gebruikersnaam en het wachtwoord. Meestal is deze beveiligingsbuffer standaard ingeschakeld binnen Microsoft 365. Vraag je collega’s of ze de gratis Microsoft Authenticator-app willen downloaden en koppel hun Microsoft-account eraan. De app genereert codes die gebruikt kunnen worden om in te loggen op de werkplek. Die is daardoor alleen voor hen toegankelijk, ook als logininformatie tijdens een lek op straat is komen te liggen.

Blokkeer mogelijk onveilige bestanden in e-mailbijlages  

Veel malware vindt via e-mailbijlages zijn weg naar netwerken. Een manier om je daartegen te weren is door e-mailbijlagen met specifieke bestandstypen te blokkeren. Denk aan .exe-bestanden, die programma’s opstarten zodra ze worden geopend; een bekende truc voor het installeren van malware. Via het Exchange-beheerportaal in Microsoft 365 maak je snel regels aan waarmee je bepaalde bestandstypen blokkeert. Zo voorkom je dat deze bij je collega’s terechtkomen. Lekker makkelijk!

Beveilig je e-mail tegen phishing-mails

Phishing-mails zijn niet altijd even makkelijk te herkennen. Ze vormen daarmee een groot risico voor de dataveiligheid. Loop geen onnodig gevaar en stel een anti-phishing-beleid in binnen Microsoft 365. Dat doe je via het Microsoft Defender-beheerportaal. Hier kun je in slechts een paar kliks vertrouwde afzenders en domeinen markeren en nepmails automatisch toewijzen aan bepaalde mappen. Daardoor verklein je het risico dat zulke mails mogelijk schade aanrichten.

Phishing-mails zijn niet de enige risico’s die ellende kunnen veroorzaken. Cybercriminelen versturen ook mails waarin zogenaamd een dienst wordt aangeboden. In zo’n mail kunnen links staan die leiden naar schadelijke websites of malware op de laptop downloaden. Dit kun je voorkomen via het menu E-mail & samenwerkingsbeleid via de optie Safe Koppelingen in Microsoft Defender. Hierin kun je onder andere aanvinken dat URL’s automatisch gescand moeten worden op mogelijke risico’s. Schadelijke links worden vervolgens geblokkeerd.   

WilroffReitsma maakt security simpel

Security moet niet leiden tot allerlei stress en andere zorgen. Daarom maken wij security van jouw cloudwerkplek simpel. Natuurlijk voorzien wij je ook van de juiste Microsoft 365-licenties én helpen we je bij de configuratie, installatie en alle andere werkzaamheden. Je weet daardoor zeker dat het met je cloudwerkplekken gewoon altijd goed zit en je collega’s doorlopend veilig en productief werken. Wil je hier meer over weten? Neem dan hier contact met ons op.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross