fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Locatie onafhankelijk werken, door werken in de cloud

Vandaag is er een landelijke staking van het openbaar vervoer. Treinen en bussen rijden niet, met als extra gevolg een toename in files op weg. Reizen je collega’s met het ov, dan is het niet alleen vervelend voor hen; ook de dienstverlening van je bedrijf wordt beïnvloed. En dat voorkom je natuurlijk maar al te graag. Hoe houd jij je collega’s bereikbaar en productief? Met een werkplek in de cloud, kan je locatie onafhankelijk werken!

Wat is een werkplek in de cloud?

Traditioneel gezien heb je een PC waar je Windows-besturingsprogramma en andere programma’s op geïnstalleerd zijn. Daarnaast heb je wellicht een bedrijfsnetwerk waar jij en je collega’s bestanden delen. Eenvoudig gezegd: verhuis dit allemaal naar een extern datacenter – de cloud – en je hebt een werkplek in de cloud. Je logt in via een beveiligde verbinding en hebt direct toegang tot je persoonlijke werkomgeving. En dat kan vanaf elke locatie en vanaf elk device. Lees hier meer over zakelijke voordelen van Office 365. 

Locatie onafhankelijk werken

Een oplossing om altijd bereikbaar en productief te blijven is om locatie-onafhankelijk te kunnen werken. Het is belangrijk om je IT-omgeving hierop aan te passen. Een werkplek in de cloud is een grote stap in deze richting. Hiermee zorg je ervoor dat collega’s altijd en overal bij hun e-mail, bestanden en programma’s kunnen. Ze hoeven niet meer speciaal naar kantoor te komen hiervoor en kunnen prima vanuit huis werken, bijvoorbeeld.

Je collega's waarderen het

Een bijkomend voordeel van flexibel kunnen werken: medewerkers kunnen hun privé en werk beter op elkaar afstemmen. Diverse onderzoeken onderschrijven het positieve effect van thuis kunnen werken op de medewerkerstevredenheid. Dat is mooi meegenomen, toch? Een drukke ochtend- of avondspits op de weg mijden of een halve dag werken en ’s middags er zijn voor de kinderen; met de juiste IT-middelen is het mogelijk.

‘We hebben hem zelf ook!’

We zouden niet zo vol lof kunnen spreken over een IT-oplossing als we er zelf geen ervaring mee zouden hebben. Bij WilroffReitsma werken we al een tijd met ‘Portall’, onze eigen werkplekoplossing in de cloud. Portall is gebaseerd op Microsoft 365, en op Microsofts cloudtechnologie kun je vertrouwen. Natuurlijk is volledig werken in de cloud zoals elke verandering ‘even wennen’, maar inmiddels willen we niet meer anders.

Ook de vrijheid ervaren om altijd en overal te kunnen werken en files te vermijden?

Wil je ook niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of die toenemende filedruk? Innoveer je IT-omgeving met een werkplek in de cloud. Wil je hier meer over weten? We vertellen je graag onze eigen ervaringen en adviseren wat mogelijk is voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op via 020 - 407 77 00.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross