fbpx
Kinderfonds2019-04-03T15:50:42+02:00

WilroffReitsma steunt het Ronald McDonald Kinderfonds

WilroffReitsma is partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit zijn wij, omdat wij het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan dit goede doel. De hulp is namelijk onmisbaar. Het Kinderfonds krijgt geen subsidie in is volledig afhankelijk van donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Van ons allemaal dus. Zonder deze belangeloze inzet zouden de Ronald McDonald Huizen niet kunnen bestaan. Met de bijdragen worden overnachtingen op loopafstand van het kind in het ziekenhuis voor een geheel gezin mogelijk gemaakt. Zo kunnen wij er gezamenlijk voor zorgen dat een gezin samen kan zijn op het moment dat ze elkaar het hardst nodig hebben. Een ziek kind kán namelijk niet zonder zijn ouders.

Om deze redenen nemen wij deel aan verschillende initiatieven om het Kinderfonds een warm hart toe te dragen. Zo participeren wij onder andere door:

  • Mee te doen aan de wieleruitdaging HomeRide
  • Te koken in de Kinderhuizen VUmc Amsterdam en Utrecht
  • Deel te nemen aan de Business Breakfast Club in Amsterdam en Utrecht

Wat is het Ronald McDonald Kinderfonds?

Het Kinderfonds is de overkoepelende organisatie van de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en Vakantiehuizen in Nederland. Het Kinderfonds heeft als doel ervoor te zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dat het gezin dicht bij elkaar kan zijn in lastige tijden. Daarom biedt het Kinderfonds deze gezinnen een gastvrij en warm verblijf in de Kinderhuizen.

Een ziek of zorgintensief kind kan simpelweg niet zonder zijn ouders. Als je kind ziek is, wil je als ouders bovendien zoveel mogelijk in de buurt zijn van je kind. En als het kind gehandicapt is, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde activiteiten kan doen als zijn leeftijdsgenootjes. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun families in Nederland.

Als je als kind ziek bent, wil je jouw ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als ouder wil je jouw zieke kindje natuurlijk geen minuut alleen laten. Dankzij de Ronald McDonald Kinderhuizen zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis. Dit geeft een veilig gevoel.

Gezinnen die in een Ronald McDonald Kinderhuis verblijven voelen zich er al snel thuis. Hier kan je even ontspannen voor de televisie, een boek lezen in een comfortabele stoel of gewoon even een lekkere maaltijd voor jezelf koken. Eigenlijk is het net als thuis. En het is veel meer dan alleen dak boven je hoofd; ouders in Kinderhuizen ervaren veel steun aan elkaar en elkaar situatie.

In Nederland zijn twaalf Ronald McDonald Kinderhuizen, geleid door een klein managementteam, maar vooral door een enorme groep vrijwilligers. De Kinderhuizen staan bij alle academische ziekenhuizen, bij een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie en bij een revalidatiecentrum. Jaarlijks maken de Ronald McDonald Kinderhuizen bijna 70.000 overnachtingen voor ongeveer 6600 gezinnen mogelijk. Dit doen ze enkel op basis van donaties.

Wat is de HomeRide?

Wat is de HomeRide?

De Kinderhuizen kunnen enkel bestaan door de donaties die ze ontvangen. Daarom organiseert het Kinderfonds jaarlijks de HomeRide. De HomeRide is een uniek wielrenevenement dat op 22 en 23 juni 2019 voor de negende keer georganiseerd wordt. Deelnemers fietsen met een zelf samengesteld team 500 kilometer in 24 uur en laten zich sponsoren voor het Kinderfonds. Hiermee zorgen we ervoor dat families dicht bij elkaar kunnen zijn.

Team WilroffReitsma

Team WilroffReitsma neemt voor de tweede keer deel aan de HomeRide. Wij gaan proberen om minimaal €10.000 op te halen voor de ruim 6600 gezinnen die jaarlijks in de Kinderhuizen verblijven. Hiermee zorgen wij ervoor dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn, voor een kus, een knuffel of simpelweg een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind; dat is waar wij voor gaan. Uit onderzoek is gebleken dat aandacht, warmte en aanwezigheid van ouders cruciaal zijn voor het herstel van een ziek kind. Daarom wil het Ronald McDonald Kinderfonds zoveel mogelijk zieke kinderen herenigen met hun papa, mama, broertjes en zusjes. Als HomeRider maken wij dit allemaal mogelijk!

Onze recente activiteiten

Wat is de Business Breakfast Club?

De Ronald McDonald Business Breakfast Club is een maandelijkse netwerkbijeenkomst voor organisaties en instellingen in de regio. Behalve een lekker ontbijt en gezelligheid op de vroege ochtend, bieden deze ontbijtbijeenkomsten de ideale mogelijkheid tot netwerken. Het verbinden van regionale ondernemers met dezelfde mindset biedt de kans om, door middel van onderlinge activiteiten, de banden te verstevigen en het netwerk uit te breiden.

De belangrijkste doelstelling van de Business Breakfast Club is het financieel ondersteunen van de Ronald McDonald Huizen in Amsterdam (VUmc) en Utrecht. De opbrengsten komen namelijk volledig ten goede aan de Huizen. Eénmaal per jaar zetten de Huizen hun deuren open voor leden van de Business Breakfast Club. Zo kan eenieder het nut en de noodzaak van de Huizen zelf ervaren.

Koken in de Kinderhuizen

Koken in de Kinderhuizen

Een aantal keren per jaar koken wij voor alle gezinnen en vrijwilligers in de Huizen Amsterdam VUmc en Utrecht. Met een groep van maximaal 10 collega’s en een begeleider vanuit het Huis maken wij een uitgebreid driegangenmenu klaar. Tijdens het eten gaan we graag in gesprek met de aanwezige ouders. Dit doen wij om de zorgen van de ouders, broertjes en zusjes die aanwezig zijn in de Huizen, uit handen te nemen. Zij ervaren al voldoende onrust en onzekerheid; dan is het lekker om even geen stress te hebben over het eten. Het is fijn als er een maaltijd klaarstaat als je de hele dag in het ziekenhuis bent geweest bij je zieke kind.

Hoe kan jij bijdragen?

WilroffReitsma doet wederom mee aan de HomeRide en steunt bovendien andere initiatieven. Om zoveel mogelijk fondsen te werven, hebben wij meerdere acties in het leven geroepen:

Shirtsponsoring

Het wielertenue dat gedragen wordt door Team WilroffReitsma is ontworpen door AGU. Koop een sponsorvak op dit tenue en etaleer jouw merk eenvoudig aan een groot publiek. Neem voor de mogelijkheden contact op met kinderfonds@wilroffreitsma.nl.

Lever je oude toestel in

Heb jij nog een oude telefoon liggen? Door onze samenwerking met verschillende betrouwbare leveranciers, kunnen wij alle toestellen verkopen voor een vaste prijs. De opbrengsten komen volledig ten goede aan het Kinderfonds.

#BaardEraf

Grof bebaarde WilroffReitsma medewerker Martijn Rouwen scheert, met pijn in het hart, zijn baard voor een jaar lang volledig af ten behoeve van het Kinderfonds. Kijk voor meer informatie over deze actie op https://www.homeride.nl/nl/acties/baarderaf.

Lege flessenactie

Heb je nog lege flessen thuis of op je werk liggen? Doneer deze dan aan WilroffReitsma en wij zorgen ervoor dat de opbrengsten in zijn geheel ten goede komen aan het Kinderfonds.

Clinic Floorball (Unihockey)

Volg met jouw vrienden, team of collega’s een clinic van het U21 Nederland team van floorball (unihockey).

Doneer je oude speelgoed

Heb je toevallig nog oud speelgoed liggen? Doneer dit dan aan WilroffReitsma! Wij zamelen al het bruikbare tweedehandsspeelgoed in. Hiermee kunnen wij veel zieke kinderen en gezonde broertjes en zusjes blij maken in lastige tijden.

Doneer eten

Voor onze kooksessies in de Huizen kunnen wij ook eten gebruiken. Werk jij bijvoorbeeld in deze sector of heb je veel eten over? Neem dan contact met ons op om dit te doneren aan de Kinderhuizen.

Draag je steentje bij!

Wil jij graag jouw steentje bijdragen? Neem dan contact op met kinderfonds@wilroffreitsma.nl en laat ons weten hoe jij wilt ondersteunen.
Je kunt ook via onderstaande button een directe donatie doen aan het Kinderfonds via de HomeRide.

Doneer nu!