fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Kinderfonds

Kinderfonds

WilroffReitsma steunt het Ronald McDonald Kinderfonds

WilroffReitsma is partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit zijn wij, omdat wij het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan dit goede doel. De hulp is namelijk onmisbaar. Het Kinderfonds krijgt geen subsidie in is volledig afhankelijk van donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Van ons allemaal dus. Zonder deze belangeloze inzet zouden de Ronald McDonald Huizen niet kunnen bestaan. Met de bijdragen worden overnachtingen op loopafstand van het kind in het ziekenhuis voor een geheel gezin mogelijk gemaakt. Zo kunnen wij er gezamenlijk voor zorgen dat een gezin samen kan zijn op het moment dat ze elkaar het hardst nodig hebben. Een ziek kind kán namelijk niet zonder zijn ouders.

Om deze redenen nemen wij deel aan verschillende initiatieven om het Kinderfonds een warm hart toe te dragen. Zo participeren wij onder andere door:

Wat is het Ronald McDonald Kinderfonds?

Het Kinderfonds is de overkoepelende organisatie van de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en Vakantiehuizen in Nederland. Het Kinderfonds heeft als doel ervoor te zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dat het gezin dicht bij elkaar kan zijn in lastige tijden. Daarom biedt het Kinderfonds deze gezinnen een gastvrij en warm verblijf in de Kinderhuizen.

Een ziek of zorgintensief kind kan simpelweg niet zonder zijn ouders. Als je kind ziek is, wil je als ouders bovendien zoveel mogelijk in de buurt zijn van je kind. En als het kind gehandicapt is, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde activiteiten kan doen als zijn leeftijdsgenootjes. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun families in Nederland.

Als je als kind ziek bent, wil je jouw ouders het liefst zo dicht mogelijk bij je hebben. En als ouder wil je jouw zieke kindje natuurlijk geen minuut alleen laten. Dankzij de Ronald McDonald Kinderhuizen zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis. Dit geeft een veilig gevoel.

Lees hier meer over WilroffReitsma

Gezinnen die in een Ronald McDonald Kinderhuis verblijven voelen zich er al snel thuis. Hier kan je even ontspannen voor de televisie, een boek lezen in een comfortabele stoel of gewoon even een lekkere maaltijd voor jezelf koken. Eigenlijk is het net als thuis. En het is veel meer dan alleen dak boven je hoofd; ouders in Kinderhuizen ervaren veel steun aan elkaar en elkaar situatie.

In Nederland zijn twaalf Ronald McDonald Kinderhuizen, geleid door een klein managementteam, maar vooral door een enorme groep vrijwilligers. De Kinderhuizen staan bij alle academische ziekenhuizen, bij een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie en bij een revalidatiecentrum. Jaarlijks maken de Ronald McDonald Kinderhuizen bijna 70.000 overnachtingen voor ongeveer 6600 gezinnen mogelijk. Dit doen ze enkel op basis van donaties.

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross