fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Interessante MS365-vernieuwingen die je te wachten staan

Een goede cloudwerkplek is onmisbaar voor een organisatie, en Microsoft 365 is een van de populairste pakketten om dat mee te doen. Om met alle vragen en ontwikkelingen van werkgever en werknemer om te gaan, moet de software hierin ook doorgroeien. Microsoft 365 introduceert daarom tussen eind september en eind oktober 2022 meerdere functionaliteiten. De grootste vernieuwingen vinden plaats in Teams, zodat je nóg effectiever aan de slag kunt. Wij hebben de belangrijkste aanstaande updates op een rijtje gezet.

Activiteit in OneDrive en regels in Outlook

Microsoft introduceert in OneDrive de nieuwe kolom Activiteit in het menuonderdeel ‘Mijn bestanden’. Deze optie helpt je om inzichtelijk te maken aan welke bestanden je werkt. Via deze locatie zie je ook wie er nog meer aan de slag zijn in de vorm van activiteitsinformatie. Hier lees je bestandsactiviteit zoals gebruikersopmerkingen, bewerkingen, delen en vermeldingen. 

Ook in Outlook verschijnt een nieuwe functie. Met behulp van Outlook Online kun je binnenkort mappen en regels maken in een Microsoft 365 Groups-postvak. Zo is het mogelijk om berichten geautomatiseerd te sorteren en ordenen. Deze moeten nog wel door de gebruiker handmatig geactiveerd worden.

Grotere teams in Teams

Microsoft Teams-vergaderingen ondersteunen momenteel standaard maximaal negen video’s op het scherm. Deze galerijweergave toont in een raster van drie bij drie de schermen van de aanwezigen. Om meer dan negen video’s te zien moet je handmatig de weergave ‘Grote galerij’ selecteren. Met de komende update zie je standaard tot wel 49 videofeeds in een kader van zeven bij zeven. Dit is volledig zonder tussenkomst van de gebruiker. Wil je terug naar de vorige weergavemogelijkheden? De ‘Grote galerij’- en ‘Galerij’-weergave bestaan nog steeds als opties.

Eigen downloadlocaties

Op dit moment gaan alle bestandsdownloads van Microsoft Teams automatisch naar de map ‘Downloads’. Microsoft zorgt er nu voor dat je zelf een voorkeursdownloadlocatie kunt kiezen voor bestanden uit Teams. Wil je soms ook een andere downloadlocatie selecteren? Het is zelfs mogelijk een unieke map per download aan te geven.

Verlaten en vertalen

Inbellen of met meerdere apparaten deelnemen wordt een stuk makkelijker met een nieuwe update. Deze softwareverbetering zorgt voor vereenvoudiging door met een keuzemenu de opties en mogelijkheden voor alle devices te bieden.

Een andere update vindt plaats op het gebied van livebijschriften. Op dit moment kun je alleen de gesproken taal selecteren en de livebijschriften worden in diezelfde taal weergegeven. Wanneer deze nieuwe functie wordt uitgebracht, zie je de menuopties voor live vertaalde bijschriften in het menu ‘Ondertitels’. Zo kun je iedere call automatisch laten ondertitelen in jouw voorkeurstaal.

Meer weten

Wil je meer informatie over deze updates of wat wij kunnen betekenen bij de (her)inrichting van Microsoft 365? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross