fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Inloggen zonder wachtwoord? Microsoft Authenticator maakt het mogelijk.

De irritaties van een vergeten wachtwoord; we kennen het allemaal. Na diverse pogingen wéér resetten of zelfs eerst vijftien minuten sowieso niet in je account kunnen. Met één simpel wachtwoord voor al je accounts los je dat op. Maar dat is vanuit securityoogpunt natuurlijk niet wenselijk. Kan dat niet anders? Dat kan, met Microsoft Authenticator.

Inloggen zonder wachtwoord

Microsoft Authenticator is een applicatie die het gebruik van een wachtwoord vervangt door een pincode die je ontvangt op je smartphone. Wil je als gebruiker inloggen op – bijvoorbeeld – je Microsoft 365- omgeving? Dan geeft Microsoft 365 je een nummer. Je kiest dit nummer uit drie opties in de Microsoft Authenticator-app. Met je vingerafdruk of pincode van je telefoon log je daarna in. Dat is alles.

Elke keer ontvang je een ander nummer. En omdat jij als gebruiker alleen toegang hebt tot je telefoon, is ook de veiligheid gewaarborgd. Een verificatie zal niet verdwijnen, maar het wachtwoord wel en ook de manier waaróp de verificatie plaatsvindt.

Zo werkt Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator kan worden gebruikt om je zonder wachtwoord aan te melden bij je Azure Active Directory (AAD)-account. Azure AD bepaalt binnen je Microsoft-omgeving de toegang voor een gebruiker tot allerlei (online) applicaties, en ook Word en Outlook. Ook eigen applicaties kunnen toegevoegd worden aan Azure AD.

De authenticatietechnologie van Microsoft kan op elk platform worden gebruikt, inclusief mobiel. Deze technologie kan ook worden gebruikt met elke applicatie of website die hiervoor geschikt is gemaakt door de leverancier.

Single-Sign On

Microsoft Authenticator werkt ook met applicaties die werken met Single-Sign-On. Deze functie kende je wellicht al binnen je bestaande Windows-omgeving; door eenmalig in te loggen, kun je direct gebruikmaken van diverse gebruikersaccounts waar anders een aparte login voor nodig was. Doordat je al veilig bent aangemeld met de Microsoft Authenticator log je ook veilig in op je applicatie zonder ook maar een extra klik.

Werkt met allerlei apps

Microsoft Authenticator werkt uiteraard met vrijwel alle Microsoft-diensten die je collega’s gebruiken. Daarnaast kun je via de Azure Active Directory andere (eigen) bedrijfsapplicaties toevoegen. Als app kun je Microsoft Authenticator zowel installeren op een Android- als iOS-smartphone.

Meer weten?

Wil jij ook de toegang tot de werkomgeving voor je collega’s makkelijker maken? Willen jullie inloggen zonder wachtwoord én tegelijkertijd je dataveiligheid een boost geven? Neem contact op voor de mogelijkheden van Microsoft Authenticator voor jouw bedrijf.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross