fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


04/06/2019

In deze situaties kun je niet om managed wifi heen 

Hoe garandeer ik een soepele wifi-ervaring voor al mijn collega’s, klanten en gasten? Het is een vraag die menig IT-beheerder zichzelf stelt. Het aantal gebruikers en devices is vaak lastig in te schatten. Laat staan welke hardware daarvoor nodig is. Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te zoeken. 

Kies voor zekerheid met managed wifi
Of je nu het wifinetwerk voor het onderwijs, in de horeca of het bedrijfsleven verzorgt; met managed wifi ben je verzekerd van de beste gebruikerservaring én heb je zelf geen omkijken naar de configuratie en het beheer van je netwerk. Die nemen wij je graag uit handen. 

Met managed wifi profiteer je van: 

  • Schaalbaarheid: Managed wifi kan zeer eenvoudig worden uitgebreid met extra access points voor meer capaciteit, eventueel verspreid over meerdere locaties. Wij stellen eenmalig de juiste gegevens in en jij ervaart een uitstekend wifinetwerk.
     
  • Groot gemakJe collega’s hebben veilig toegang tot netwerkbronnen, zoals een printer of dataserver. Vergeet voortaan gedoe met hardware, kabels en draden. Daarnaast zorgt managed wifi ervoor dat je op elke plek binnen de kantooromgeving een goede verbinding ervaart.
     
  • VeiligheidJe weet niet altijd wie jouw wifinetwerk gebruiken en met welke bedoelingen. Met managed wifi ben je verzekerd van up-to-date hardware met de juiste instellingen om jou en je collega’s veilig het internet te laten gebruiken. 

Goede wifi voor klant en collega
Omdat je nooit precies kunt voorspellen hoeveel gebruikers je wifinetwerk heeft en welke internetdiensten zij gebruiken, maakt van een goede wifiverbinding inregelen een pittige uitdaging. Vooral in deze drie sectoren biedt managed wifi daarom uitkomst: 

  1. Onderwijs: Onderwijs en wifi kunnen niet meer zonder elkaar. Denk maar aan die honderden studenten en leraren die dagelijks inloggen met hun tablet, laptop en smartphone op het draadloze netwerk. Reken gerust op tweeënhalf connected device per leerling of leraar. Tel maar uit hoeveel dat er zijn op een gemiddelde hogeschool of universiteit.
  2. Horeca: Hotels, restaurants, koffietentjes; overal wordt wifi als dienst aangeboden aan klanten. Hoe mensen deze dienst ervaren, is voor een groot gedeelte bepalend voor het beeld van jouw algehele dienstverlening. Heb je een hotel geboekt maar is de wifiverbinding ontzettend traag? Dan heb je al snel een ontevreden gast. 
  3. Bedrijfsleven: Waar het bij horeca een dienst is, is goede wifi in het bedrijfsleven een must. Je collega’s gebruiken ook smartphones, laptops en tablets. En het internetverkeer houdt niet op bij een paar e-mails ontvangen en versturen; het werken in de cloud, streaming media en bijvoorbeeld videoconferencing vragen veel van je wifinetwerk en internetverbinding.  

Vertrouwen op je wifinetwerk?
Vind je het lastig om een goede wifi-ervaring te creëren? Maak wifi vandaag nog makkelijk; laten we met een kop koffie de mogelijkheden van managed wifi voor jouw bedrijf bespreken. Neem contact op via 020  40 777 00. 

Lees hier meer over de voordelen van managed wifi