<  Terug naar nieuwsoverzicht


09/05/2019

In deze 6 situaties kies je voor Microsoft Azure Cloud

Je hebt de uitdaging om bestaande IT-processen te verbeteren of nieuwe diensten te implementeren. Daarvoor wil je gebruikmaken van de cloud. Zo ver ben je al gekomen. Het kiezen voor externe hostingdiensten in plaats van een server bij jullie op kantoor is in vele opzichten de logische keuze. Maar welke cloudtoepassing neem je in de arm? Wij gebruiken de cloud van Microsoft Azure. Waarom? Dat legt collega Frank Schuurman je uit. 

Wat is Microsoft Azure?
Om te beginnen: wat is Microsoft Azure in een notendop? Microsoft Azure is een cloud-computing infrastructuur en platformBij infrastructuur kun je denken aan al het ‘ijzerwaar’ dat nodig is om een clouddienst te laten werken. In het voorbeeld van websitehosting betreft het dan de server waar je website staat opgeslagen. Deze wordt geüpload zodra je het internet opgaat en naar www.jouwwebsite.nl navigeert. 

Met platform bedoelen we een verzameling van diensten en apps die je kunt gebruiken in de cloudEr is van alles mogelijk. Zo kun je eigen apps, websites, back-ups, bestandopslag allemaal bouwen, implementeren, beheren en hosten op het Azure-platform.  

Microsoft Azure wordt gehost vanuit een Microsoft-datacenter. Hierdoor zijn hoge snelheden, stabiliteit én veiligheid van datadiensten gegarandeerd. De flexibele capaciteit van de servers, de stabiliteit en hoge uptime van de dienstverlening zorgen ervoor dat je hierop kunt vertrouwen.  

Waar kun je Azure voor gebruiken?
Het aantal toepassingen van Microsoft Azure is enorm. Om je een beter beeld van de mogelijkheden te geven, hebben we een aantal toepassingen van Azure voor je opgesomd:  

  1. Opslag, back-up en herstel: je data en back-ups staan veilig en je kunt snel herstellen in het geval van een incident.  
  2. Ontwikkelen en testen: breng toepassingen en updates sneller uit door Azure te gebruiken om een test- en ontwikkelomgeving op te zetten. 
  3. Webtoepassingen: stel apps, opslag of andere toepassingen als dienst beschikbaar met 24/7-beschikbaarheid. 
  4. Websitehosting: websitehosting via Azure is vaak makkelijker en voordeliger dan op traditionele manieren. 
  5. High-performance computing: gebruik superkrachtige computers of een cluster hiervan voor complexe berekeningen of big data-analyses.   
  6. Verlengstuk eigen datacenter: je hoeft niet volledig over op Azure en kunt het platform ook gebruiken als aanvulling op je huidige datacenter. 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij Azure een meerwaarde kan bieden. Er zijn er uiteraard nog veel meer te bedenken. Natuurlijk kijken we specifiek naar jouw clouduitdaging en hoe de (Azure-)cloud daarbij kan helpen.

Wat zegt een klant over Microsoft Azure?
Laspartners Multiweld is groothandel voor lassend Nederland en maakt gebruik van Microsoft Azure voor de cloudhosting van hun omgeving. Jeroen Engelen, directeur bij Laspartners Multiweld, vertelt hierover: “Microsoft Azure is een goede en stabiele oplossing die makkelijk aansluit op het bestaande netwerk. De schaalbare capaciteit is een belangrijk voordeel voor onze organisatie. Ook dat we nu niet meer van één serverlocatie afhankelijk zijn.” 

“De gebruikers hebben nauwelijks iets gemerkt van de overstap naar Microsoft Azure. We zijn gefaseerd overgestapt zodat de continuïteit van onze dienstverlening geen risico liep.” Over de samenwerking met WilroffReitsma is Jeroen positief: “Het was leuk om dit traject samen te doen. We draaien nu al twee jaar met tevredenheid in Microsoft Azure.” 

Meer weten? Neem contact op! Is jouw organisatie klaar voor de volgende stap? Herken je bovenstaande uitdagingen op cloudgebied? Dan adviseer ik je graag over de mogelijkheden van Microsoft Azure. Neem contact met me op via 020 – 407 77 00.