fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

How to be an Azure Commando

Afgelopen week mochten collega’s Frank Schuurman en Alexander Rijnbeek weer terug in de schoolbanken. Hun week stond volledig in het teken van trainingen op het gebied van de laatste innovaties in Microsoft Azure. Frank Schuurman hield hier een blog over bij; lees zijn bevindingen hieronder. 

Het is zaterdagmiddag als ik even voor 5 uur in de middag de parkeerplaats oprijd van een klooster in de lommerrijke bossen rondom st. Michelsgestel. Aldaar tref ik mijn collega Alexander. De begroeting is hartelijk en samen zijn we duidelijk klaar om ons onder te dompelen in de week die Firebrand Azure Cloud Architect Expert heet. Tijdens deze cursus leren wij alle noviteiten en laatste ontwikkelingen op het gebied van Microsoft Azure in vogelvlucht. 

De cursusomgeving werd tijdens de introductie uitgelegd. De eerste avond volgt een uitleg over de cursus en over de bijbehorende examens. Ook volgt een voorstelrondje met de andere internationale cursisten. De training en examen zijn in het Engels en wij beginnen de eerste avond tot 21:15 uur. Alle opvolgende dagen, dus zondag tot en met vrijdag, zouden wij starten om 8:30 tot 21:15 uur. Lunch en Diner werden uitstekend verzorgd door het hotel. 

Alexander, ikzelf en een andere student zaten vanwege een beurs in een hotel op 20 minuten afstand. Dit was op zich prettig, omdat je een moment hebt om even los te komen van de intensieve  dag. Eenmaal in het hotel is het lezen van de materie, bijhouden van de zaken en het oefenen met proefexamens tot middernacht om dan in slaap te vallen en de wekker om 06:15 weer af te horen gaan voor het ochtendritueel: een heerlijk ontbijtje met de mannen, een begeleidende bak verse koffie en de inmiddels standaardbespreking van hetgeen we geleerd hebben. 

De dagen regen aaneen van verhalen uit de praktijk van de instructeur, lesstof met tabellen en Microsoft Marketing en proefjes in onze eigen Azure testtuin. Er waren momenten dat je met je hoofd naar beneden door moest gaan, ondanks dat je de lesstof ogenschijnlijk niet meer opnam, je moeite had om je ogen open te houden door de vermoeidheid en de lange dagen. Het is natuurlijk niet te vergelijken met een commando-opleiding zoals de eerste commandodie nabij Fort William in Schotland in 1940 aanwezig waren; wel zijn wij de virtuele loopgraven ingegaan, blijven oefenen en testen tot onze scores voldoende waren om het examen te doen. 

De eerste woensdag werd het eerste examen afgenomen. Gelukkig is iedereen hiervoor geslaagd en dit gaf ons allen een positief gevoel. Een gevoel van samenhorigheid ontstond in de groep, die later voor enkelen toch negatief zou uitpakken. Het tweede examen werd gepland op vrijdagmiddag. Enkele cursisten wilden graag eerder weg, omdat zij naar Duitsland moesten en niet in de nacht thuis wilden komen. Tegen het advies in van de instructeur hadden zij een bug, een loop-hole ontdekt en het examen eerder gepland. Hierdoor ontstond kuddegedrag en hebben wij allen in de ochtend, nog voor wij alle stof hadden gekregen, examen gedaan voor het tweede deel. Alexander en ikzelf zijn met vlag en wimpel geslaagd, enkele anderen hebben het net niet gehaald. 

Met onze opgedane en direct bewezen kennis zijn wij nu klaar om onze relaties te begeleiden op hun missies op voor hen onontgonnen en onbekend terrein. Wij zijn als de verkenners en rapporteren aan onze opdrachtgevers, zodat zij de beste strategie kunnen aanwenden om te excelleren en overwinnen. We hebben genoeg commando’s geleerd om onszelf Azure Commando’s te mogen noemen. 

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross