fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Hoe pak jij deze securitydreigingen aan?

Maak je je weleens zorgen over de beveiliging van je IT? Er vinden ook in Nederland ieder jaar meer incidenten plaats waarbij zakelijke en klantgevoelige gegevens buitgemaakt worden door cybercriminelen. Voor welke securitydreigingen moet je anno 2021 écht voor uitkijken, en hoe bescherm je je bedrijfsnetwerk tegen deze risico’s? Dat leggen we graag aan je uit.

Thuiswerken

Thuiswerken is een gegeven, ook straks na corona. Dit biedt flexibiliteit voor je collega’s, maar ook wat uitdagingen op het gebied van cybersecurity. Zo komt het voor dat thuiswerkers een router gebruiken die niet helemaal veilig ingesteld staat, of dat ze geneigd zijn om snel een bestand te bewerken op een persoonlijke computer die niet zo goed beveiligd is. Daarom is het cruciaal dat je collega’s hun werklaptop gebruiken op een goed beveiligd netwerk, liefst ook met een beveiligde verbinding zoals een VPN.

Ransomware

De term ‘ransomware’ ben je ongetwijfeld in het nieuws tegenkomen de afgelopen jaren. Deze digitale vorm van afpersing vergrendelt delen van je computer- of serverdata, waarbij gemeld wordt dat je pas weer toegang krijgt na het betalen van losgeld. Het is daarom belangrijker dan ooit om op ieder moment een goede, complete back-up van al je bestanden klaar te hebben staan. Zo haal je de wind uit de zeilen van de cybercriminelen, en kun je snel verdergaan waar je mee bezig was. Bij WilroffReitsma zorgen we dat je back-ups op orde zijn en dat de laatste securityupdates geïnstalleerd worden zodat het risico op een ransomwarebesmetting minimaal is.

Onvoorzichtige collega's

Je kunt de meest uitgebreide cybersecuritymaatregelen hebben, als je collega’s niet voorzichtig zijn kan dat alsnog voor problemen zorgen. Een menselijke fout is zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan phishingmails en CEO-fraude: je collega wordt via een mailtje naar een neppagina gestuurd en vult daar zomaar inloggegevens in, of krijgt een mailtje van ‘zijn baas’ en maakt zonder het te checken geld over naar een rekeningnummer. Makkelijke winst voor de cybercriminelen, maar ook zeer makkelijk te voorkomen. Geef je collega’s bijvoorbeeld een workshop over het herkennen van verdachte mails, sms’jes en WhatsApp-berichten. Uiteraard helpen we je daar graag bij.

Internet of Things-kwetsbaarheden

Heeft jouw bedrijf al slimme apparaten op kantoor? Van deurbellen en bewakingscamera’s tot slimme thermostaten ‒ steeds meer bedrijven maken er gebruik van. Deze apparaten zijn echter wel allemaal aan je bedrijfsnetwerk gekoppeld – en niet allemaal even veilig. Kwetsbaarheden in dit soort apparaten kunnen kwaadwillende mensen de kans geven om je bedrijfsnetwerk binnen te dringen. Als je dit soort devices in je netwerk hebt, is het dus zeker dubbel zo belangrijk om te checken dat het veilige apparaten zijn én dat je cybersecurity op orde is.

Wat kan ik tegen securitydreigingen doen?

Cybersecurity is belangrijker dan ooit, en niet alle dreigingen zijn even makkelijk te verhelpen. Daarom regelt WilroffReitsma als onderdeel van de Portall-cloudwerkplekken ook de beveiliging voor je. Onze experts zorgen dat je optimaal beschermd bent én blijft tegen de laatste securitydreigingen. In combinatie met de juiste voorlichting aan collega’s heb je al een solide basis om veilig te werken. Wil je weten hoe we je (cloud)werkplekken veiliger kunnen maken? We bespreken het graag met je.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross