fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Hoe IoT-totaaloplossingen jouw bedrijf vooruit helpen

Het Internet of Things (IoT) is allang niet meer weg te denken. Door de veelzijdige toepassingen kun je vrijwel alles en iedereen met elkaar verbinden. Op welke manieren kun jij IoT toepassen? Wij bij WilroffReitsma nemen je graag mee in enkele handige IoT-totaaloplossingen die mogelijk zijn en wat je bedrijf er aan heeft.

De voordelen van IoT in de praktijk

Met IoT-totaaloplossingen zijn er meer voordelen dan je denkt. Door het verzamelen van specifieke informatie en datapunten kun je bedrijfsprocessen soepeler en meer geautomatiseerd laten werken. Dit maakt het niet alleen efficiënter en kostenbesparend, maar zorgt ook meer voor positieve klantervaringen. Door een proactieve instelling en steeds groter wordende databank is het mogelijk klantvragen sneller, accurater en gerichter aan te pakken. Een win-win-situatie voor iedereen.

Zicht op waardevolle items

De meeste devices die data ontvangen van en verzenden naar andere apparaten en systemen vallen onder de noemer IoT. Door middel van slimme verbindingen kun je zo de controle houden op alles binnen je bedrijf. Wil je waardevolle items volgen? Zo is niet alleen het wagenpark van auto tot fiets te monitoren. Ook andere kostbare of belangrijke artikelen zoals een aanhanger, scheepscontainers of machinaal gereedschap volg je met gemak. Weet waar je bezittingen zich bevinden en maak gebruik van asset tracking. Door middel van een tracker kun je online zien waar het door jou getagde product zich bevindt.

Gezonde omgeving dankzij monitoring

Met de pandemie vers in het geheugen is het nog steeds goed om alert op de gezondheid te blijven. Wat hierbij helpt is een scherpe kwaliteitsmonitoring van het binnenklimaat. CO₂-monitoring heeft slimme mogelijkheden om te controleren hoe gezond of ongezond de ruimtes zijn. Op locatie kan door middel van een lichtsignaal worden aangegeven of er een raam open moet of niet. Via een online dashboard heb je inzicht in alle CO₂-meters, waardoor je precies weet welke kantoorruimte aandacht nodig heeft.

Focus op opslag

Met behulp van opslagmonitoring weet je realtime hoeveel voorraad je in je magazijn, silo of container hebt. Zo is het mogelijk om actueel bij te houden wat de inhoud van een grondstoffensilo is. Ook het meten van containerinhoud is mogelijk met deze IoT-technologie. Hierbij kun je denken aan het inzichtelijk maken hoe vol een papiercontainer met vertrouwelijke informatie zit. Door tijdig te handelen is jouw bedrijf zo altijd verzekerd van een geleegde container of afgevulde grondstoffensilo.

Meer mogelijk dan ooit

Met het Internet of Things kun je alle kanten op waar het gaat om monitoring, verbinding, dataverzameling en communicatie. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je naar meer mogelijkheden of informatie op zoek bent. Welke IoT-totaaloplossing is voor jou of je bedrijf nodig? Neem contact met ons op. Onze professionals van WilroffReitsma denken graag met jou mee.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross