fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Het intranet is waardevoller dan je denkt

Waar denk jij aan bij slimmer en efficiënter (samen)werken? Waarschijnlijk is het intranet niet het eerste dat je gedachten binnenkomt. Het platform heeft soms een wat stoffig imago van een startpagina met een aantal formuliertjes die de HR-afdeling wil delen. Onterecht, vinden wij. Het intranet kan een kickstart geven aan het werken in de cloud en de sleutel zijn tot beter samenwerken. Mits je het juist gebruikt. En daar vertellen we je graag meer over.

De ideale dagstarter

Het intranet heeft de kracht om je ideale dagstarter te zijn. Zeker wanneer je de cloud al omarmd hebt door vooral met Office 365-apps te werken, is de stap naar een intranet een logische. Loggen collega’s in op hun werkplek – of dit nu op kantoor is, onderweg of thuis –, dan zien ze direct het platform Het is de ideale dagstarter en een mooi vertrekpunt om aan het werk te gaan. Maar hoe zorg je dat het intranet echt waarde én draagkracht gaat krijgen binnen je organisatie?

Betrek het bij de primaire processen

Het intranet is dus een mooi vertrekpunt voor de dag. Om echt waardevol te zijn is het belangrijk dat je de primaire werkprocessen hier een plek geeft. Anders blijft het intranet niet meer dan een vrijblijvende startpagina. Waar zijn je collega’s vooral druk mee? Zijn dit klantprojecten, ontwerpvoorstellen, productintroducties? Kijk goed naar de apps, documenten en manieren waarop collega’s samenwerken en bedenk hoe deze een plaats op het intranet krijgen. Het delen op het intranet moet geen must worden, maar echt een toegevoegde waarde zijn ten opzichte van de huidige manier van werken.

Maak het intranet persoonlijk

Naast dat je primaire processen wilt borgen op je intranet, maak je dit aantrekkelijker door het persoonlijk te maken. Zo wordt het nóg relevanter en zien collega’s de meerwaarde in. Dit doe je door ook e-mails, chats en persoonlijke to do’s te integreren. Stel je eens voor: je logt in op je werkplek en direct verschijnt op de pagina. In één oogopslag zie je wat er voor jou belangrijk is; met projectupdates waar jij aan meewerkt, documenten die je het meest recent geopend hebt, je persoonlijke agenda, to do’s en e-mails vind je er ook terug. Je weet wat je moet weten en kunt direct aan de slag.

De drempel: zo veel verschillende applicaties

Als het zo ideaal klinkt, wat houdt bedrijven dan vaak tegen om het in gebruik te nemen? Een veelgehoord argument is dat er zo veel verschillende programma’s en oplossingen worden gebruikt. Een groot voordeel is dat steeds meer apps in de cloud draaien. Dat maakt ze flexibeler om aan je intranet te koppelen. Ook is het zo dat niet álles op dit platform geplaatst hoeft te worden. Zolang de belangrijkste primaire werkprocessen maar goed vertegenwoordigd zijn.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe jullie meer kunnen halen uit een intranet? Weet je niet waar je moet beginnen en welke apps je wilt integreren? Laten we samen kijken naar wat er mogelijk is. We vertellen je ook graag meer over Portall, onze werkplekoplossing in de cloud. Hier is standaard een prachtige intranetpagina bij inbegrepen. Neem contact met ons op via 020 - 407 77 00 of stuur een mailtje naar info@wilroffreitsma.nl.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross