fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Actueel

Handige tips voor het gebruik van je smartphone in het buitenland

In verbinding blijven met het thuisfront en de zaak, appen, video streamen en het nieuws checken: ook in het buitenland kunnen we niet zonder smartphone. Ook dan wil je goed beschermd zijn tegen cyberellende, hoge datakosten en andere vervelende verrassingen. Het is dan prettig als je weet waar je op moet letten. Met deze handige tips van WilroffReitsma houd je grip tijdens je trip.

1. Check vooraf je datalimiet
Goede wifi is in het buitenland niet altijd vanzelfsprekend. Je kunt dan sneller afhankelijker zijn van je databundel en een 4G- of 5G-verbinding. Check daarom vooraf je datalimiet, zodat je deze eventueel vooraf kunt ophogen. Dat geldt ook als je een onbeperkte databundel hebt in Nederland; vaak geldt het onbeperkte karakter niet in de EU. Zo voorkom je dat je straks te maken krijgt met tragere verbindingen of hogere kosten door het overschrijden van je bundel. Zo wordt je vakantie niet onnodig duurder. WilroffReitsma helpt je erbij, bijvoorbeeld via Vodafone One Net.

2. Wees voorzichtig met openbare wifinetwerken
Openbare wifinetwerken, bijvoorbeeld die op vliegvelden of bij een lokaal horecazaakje, zijn handig én ontzien je mobiele databundel. Omdat je vaak geen wachtwoord nodig hebt, zijn ze toegankelijk voor iedereen, ook voor personen met minder goede bedoelingen. Voorkom hacks en malwarebesmettingen, en maak zo min mogelijk gebruik van deze netwerken. Wanneer je toch gebruikmaakt van zo’n wifinetwerk, laat dan het gebruik van apps met gevoelige informatie – zoals je bankapp – sowieso achterwege. Gebruik je je zakelijke smartphone op reis, beveilig deze dan via mobile device management-oplossingen.

3. Check je APN-instellingen als roaming niet werkt
Maak je in het buitenland verbinding met het netwerk van je provider? Dan ben je aan het roamen. Het kan echter zijn dat je roaming het in eerste instantie niet doet. Het eerste wat je dan kunt doen, is de APN (Access Point Name-)instellingen in de smartphone controleren en eventueel een andere instellen. Dit kun je doen in het Mobiele netwerken-menu in de instellingen van je telefoon. Hoe dit precies werkt is afhankelijk van je provider en of je een iPhone of Android-smartphone hebt. In alle gevallen is het erg eenvoudig, zodat jij snel weer online bent.

Klik hier voor de instellingen bij KPN

Klik hier voor de instellingen bij Vodafone

4. Check mobiele tarieven als je buiten de EU reist
Sinds 2017 betaal je binnen de EU geen extra kosten meer voor internetten op je smartphone. Buiten de EU kun je daar nog wel mee te maken hebben. Houd hier dus rekening mee. Reis je buiten de EU, dan is het verstandig dit op je bestemming te controleren en eventueel een aanvullende mobiele buitenlandbundel aan te schaffen. Landen als Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Turkije zijn bijvoorbeeld geen EU-lid. Afhankelijk van je provider kan het zijn dat roaming hier alsnog binnen je EU-bundel valt. Controleer dit dus vooraf en voorkom dure verrassingen achteraf.

5. Download series en films vooraf
Films en series kijken en muziek streamen; het maakt je verblijf in het buitenland net een stukje comfortabeler. Streamen kost echter behoorlijk veel data. Het is dan verstandig om series, films en muziek offline beschikbaar te maken. Deze optie is bij de meeste streamingdiensten inbegrepen. Zo geniet je toch van je favoriete content, zónder de hoge kosten.

Bonus tip: zet je smartphone op vakantie gewoon helemaal uit

Ben je op vakantie? Zet die smartphone dan eens helemaal uit. Een keer je mail checken kan best, maar te veel met je werk bezig zijn is niet verstandig én ondermijnt het idee van vakantie. Zet je smartphone uit en weet weer hoe het is om écht even onbereikbaar te zijn. WilroffReitsma zorgt er natuurlijk graag voor dat je buiten je vakantie wél altijd bereikbaar bent.

Direct goed en route met WilroffReitsma

Ook in het buitenland maken we het graag simpel voor je. Niet alleen op het gebied van smartphones en mobiele abonnementen, maar ook voor je cloudwerkplekken. Laat ons weten wat je wensen zijn, en we gaan voor je aan de slag.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross