fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Handige tips om bereikbaar te blijven op reis en vakantie 

Ga je binnenkort op zakenreis of op vakantie? Dan wil je natuurlijk bereikbaar blijven voor het thuisfront of af en toe je (zakelijke) mail bekijken. Om niet voor verrassingen te komen staan delen we een aantal tips met je, zodat je zonder stress bereikbaar kunt blijven. 

 1. Controleer de roamingregels
  Ga je naar het buitenland? Dan zal je binnen Europa bijna overal binnen je huidige bundel kunnen bellen en internetten. Dit geldt sowieso voor alle EU-landen. De landen Liechtenstein, Noorwegen en IJsland zijn geen EU-lidstaten, maar doen wel mee met de ‘Roam like at home’-regeling. Check voor je vertrekt altijd even bij je telecomaanbieder de specifieke regels en voorkom extra kosten. Let op: Zwitserland en Turkije zijn geen EU-lidstaat én niet aangesloten bij het roamingverdrag. Daar bel, sms en internet je dus nooit uit je thuisbundel. Een buitenlandbundel is dan aan te raden.
 2. Gebruik een prepaid simkaart voor het land zelf
  Wat soms uitkomst kan bieden in (met name) landen buiten de EU, is het kopen van een prepaid simkaart. Je bent hiermee weliswaar niet bereikbaar voor je contacten vanuit huis, maar het geeft je wel de mogelijkheid om in het desbetreffende land mobiel te internetten of te bellen. De kosten voor een prepaid simkaart zijn vaak vele malen lager dan buitenbundeltarieven.
 3.  Wees voorzichtig met openbare netwerken
  Openbare wifi-netwerken zijn het terrein voor kwaadwillenden die proberen je dataverkeer te onderscheppen. Zorg dat je scherp bent op eventuele risico’s. Is het wifi-wachtwoord voor iedereen hetzelfde en is dit af te lezen op de menukaart? Dan kun je ervan uitgaan dat hackers met hetzelfde gemak op hetzelfde netwerk als jij zitten. Je hoeft dit netwerk niet geheel links te laten liggen, maar beperk zeker het gebruik van privacygevoelige apps en websites. Of maak gebruik van een VPN-verbinding om veilig te kunnen internetten.
 4. Stel je ‘out of office’ in – ook al ben je regelmatig online
  Het is goed om je out of office in te stellen. Geef daarin aan tot wanneer je afwezig bent en wie eventueel voor je waarneemt. Ook al lees je soms je mail en ben je bereid een mailtje te beantwoorden, stel toch je out of office in. Het geeft je namelijk minder druk om snel te ‘moeten’ reageren; de zender heeft je afwezigheidsbericht namelijk ontvangen en stelt zijn verwachtingen daarop bij.
 5. Schakel je telefoon door
  Neem je je telefoon mee op vakantie, maar ben je niet altijd in de gelegenheid om je telefoon op te nemen? Schakel dan – bijvoorbeeld nadat je telefoon een aantal keren is overgegaan – je telefoon automatisch door naar een collega of een algemeen bedrijfsnummer. 
 6. Gebruik Skype om te bellen
  Ben je in een land waar je niet belt vanuit je bundel, en wil je een call houden? Kies er dan voor om dit via Skype for Business te doen wanneer je een wifi-verbinding tot je beschikking hebt. Op die manier gebruik je data en geen belminuten, waardoor je geen extra belkosten krijgt achteraf. Het is ook mogelijk om via Skype naar vaste en mobiele nummers te bellen.
 7. Geniet ook eens van offline zijn
  Ga je op vakantie, dan doe je dat waarschijnlijk ook om wat rust te krijgen en even niet aan je werk te denken. Gun jezelf dat ook en probeer niet koste wat het kost bereikbaar en online te blijven. Even offline doet je vaak goed. En dan kun je er straks weer beter met volle energie tegenaan! 

Gerust op reis
Ga je binnenkort op reis en heb je vragen over je bereikbaarheid? Neem dan gerust contact op met onze collega’s via 020 - 407 77 00. We adviseren je graag en wensen je een fijne vakantie! 

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross