fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Haal jij alles uit je Microsoft 365-licentie?

Het Microsoft 365-pakket is op de werkvloer wel bekend. Bekende tools zoals Word, PowerPoint en Excel worden dagelijks gebruikt, maar er is nog veel meer mogelijk. Op welke manieren kan ieder bedrijf of iedere organisatie nog meer dan alleen de bekende functies uit de 365-licentie halen? Om hier goed antwoord op te kunnen geven, lichten we enkele handige en wellicht onbekende tools voor je uit.

Microsoft Bookings: bespaar tijd en plan logisch

Een agenda plannen of kalender bijhouden kan een tijdrovende taak zijn. Zeker als je veel klantafspraken wilt managen, is het belangrijk dat je beschikt over een geordende en vooral overzichtelijke kalender. Met behulp van Microsoft Bookings zorg je hier niet alleen zelf voor, maar geef je je klant of collega’s ook toegang tot jouw planning. Via een zelf op te maken tool open je je agenda en kan iedereen die een afspraak met je wilt inplannen dit zelf reserveren op de vrije momenten. Verstuur daarna volledig automatisch een e-mail met de afspraakbevestiging en alle details, net zoals de optie om de afspraak te wijzigen. 

OneNote: altijd en overal een bijgewerkt overzicht van de taken

Een wat minder bekende applicatie binnen het Microsoft 365-pakket is er eentje met vele mogelijkheden: OneNote. De app is te vergelijken met een digitaal notitieboek en to-do-lijst in een enkele oplossing. Toch gaat OneNote veel verder, namelijk met behulp van slimme integratiemogelijkheden. Koppel de software bijvoorbeeld met Outlook, zodat je afspraken direct als taak in je to-do kunt opslaan. Verder is het mogelijk om lijsten en aantekeningen met collega’s te delen, die op hun beurt de lijst kunnen aanpassen en aanvullen. Op deze manier blijf je niet alleen meer gefocust op de (werk)week, maar houd je ook alle afspraken en aantekeningen op een enkele plek.

Microsoft (Office) Lens: scan en verwerk teksten en afbeeldingen

Haal nog meer uit je Microsoft 365-licentie met Microsoft Lens, dat voor Android-toestellen ook wel bekend staat als Office Lens. De applicatie geeft je de mogelijkheid om foto’s te maken van lange stukken tekst, presentaties of facturen en om deze gemakkelijk te verwerken. Het is zelfs mogelijk om met de app gefotografeerde teksten om te zetten in bewerkbare tekst. Door de integratie met andere Office-apps zoals PowerPoint, OneNote en Word kun je zo zonder veel handmatig werk snel beschikken over een digitale, aanpasbare versie van wat je op de foto hebt gezet. Handig!

Templates: meer dan een basis

Word, PowerPoint en Outlook bieden allemaal hetzelfde aan als je start met een nieuw item: een leeg, blank kader. Dit kan allemaal veel frisser en persoonlijker. Microsoft Templates is de oplossing voor dit probleem. Maak met behulp van een handige wizard de meest professionele en volledig op maat gemaakte templates voor al jouw doeleinden. Zo kun je na het bouwen van een dergelijke opmaak met een simpele druk op de knop voortaan meteen aan de slag met een bedrijfspresentatie. Uiteraard kun je ook zaken zoals offertes, mailings of handleidingen voorzien van een persoonlijk tintje.

Ontdek alle mogelijkheden met WilroffReitsma

Naast de drie bovenstaande tools zijn er nog veel meer mogelijkheden in de Microsoft 365-licentie. Ben je benieuwd naar alle tools en extra’s of wil je meer weten over de verschillende licenties? Onze specialisten helpen je graag verder. Neem contact met ons op en wij gaan graag met je in gesprek.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross