fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Geld en reistijd besparen door thuiswerken

Binnen de EU is Nederland het land waar werknemers de meeste tijd spenderen aan woon-werkverkeer, ofwel het reizen tussen woning en werkgever. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat werknemers gemiddeld 34 minuten onderweg zijn van deur tot deur. Driekwart van deze forenzen doet dit met de auto. Vind je ook dat reistijd als werktijd gerekend mag worden? Wil je ook geld en reistijd besparen?

Een halve werkweek per maand

Gemiddeld reist de Nederlandse werknemer 34 minuten om naar het werk te komen. Een simpele rekensom leert ons dat dit neerkomt op minimaal zes werkweken per jaar. Daarmee borrelt direct de vraag op wat een werknemer allemaal in deze tijd had kunnen doen als ze reistijd besparen. Daarnaast stemt een groot deel van werkend Nederland zijn werktijden af op de drukte op de weg. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 23% van de Nederlanders zich zelfs genoodzaakt voelt om langer door te werken wanneer de reistijd langer uit blijkt te vallen.

Reistijd als werktijd

Of reistijd daadwerkelijk onder werktijd valt lijkt een logische vraag. Sinds 2015 heeft het Europese Hof bepaald dat reistijd tussen cliënten/klanten wel degelijk onder werktijd valt. Daarnaast telt reistijd als werktijd in het geval je:

Salaris minder relevant

De meerderheid van de Nederlanders geeft aan dat ze liever reistijd besparen dan een hoger salaris. Dit houdt in dat men hun droombaan liever laat schieten wanneer zij hier te ver voor moeten reizen. Met de krappe huizenmarkt zit verhuizen er vaak ook niet in. Voor snelgroeiende bedrijven heeft dit weer als gevolg dat zij zich moeten vestigen in een dichtbevolkte regio (denk aan de Randstad), wat met de stijgende huurprijzen ook verre van wenselijk is. Moet je als bedrijf dan genoegen nemen met een minder geschikte kandidaat?

Reistijd besparen: een moderne werkplek is de uitkomst 

Doordat je tegenwoordig in de cloud overal kunt werken, is het niet meer nodig dat een werknemer elke maand meer dan 20 uur in zijn auto verspilt. Daarnaast zorgt thuiswerken ervoor dat werknemers niet meer gebonden zijn aan een vaste werkplek en daarvoor de weg op moeten. Naast reistijd besparen en reiskosten is het bovendien ook beter voor het milieu. Daarbovenop ervaren werknemers een betere werk-privébalans wanneer zij thuis kunnen werken. Dit leidt vervolgens weer tot een hogere werktevredenheid en mogelijk zelfs lagere verzuimkosten.

Blijf jij nu nog 20 uur per maand rondrijden? Ook oké, maar lees dan:  Hoe mijden jij en je collega's de drukte op de weg.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross