fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

NerdioCon 2023 – de terugblik! – Met Senior Solution Consultant Frank Schuurman

Maandag 27 februari tot en met donderdag 2 maart was het zover; NerdioCon 2023! Hét event in Cancun, Mexico, waar experts uit de industrie kennis, learnings en tips deelden over Azure Virtual Desktop, Windows 365 en Nerdio. Onze Senior Solution Consultant Frank Schuurman was erbij en deelt in deze blog zijn ervaringen!

Wie is onze Senior Consultant Frank Schuurman?

Frank werkt sinds februari 2016 bij WilroffReitsma. Door zijn verleden als ondernemer in diverse sectoren, teamlead van engineers, diverse rollen in het IT-landschap en zijn technische interesse, begrijpt hij heel goed wat ondernemers in het mkb drijft. Én is hij een unieke schakel bij WilroffReitsma die sales en techniek samenbrengt.

“In mijn rol als Senior Solution Consultant heb ik een externe en interne verantwoordelijkheid. Met mijn relaties bouw ik aan een partnership. Ik wil hen het vertrouwen geven dat zij in WilroffReitsma een ICT-partner hebben gevonden die samen met hen een ICT-infrastructuur ontwikkelt die bijdraagt aan het succes van de organisatie. Dit doen wij graag met moderne, veilige en bewezen technieken van Microsoft, KPN en Vodafone Ziggo”, vertelt Frank.

“In de interne organisaties ben ik de verbinder tussen de engineers en de salesteams. Ik help de salesteams namelijk bij het behalen van hun doelen door technische vraagstukken te vertalen naar commerciële oplossingen die de pijnpunten van onze klanten oplossen. Ook onderhoud en ontwikkel ik samen met andere collega’s de moderne werkplek; van Portall tot onze security standaarden. Dat maakt mijn werk bij WilroffReitsma erg uitdagend en afwisselend.”

NerdioCon 2023

“Nerdio gebruiken wij als platform om de werkplek in de Cloud -Azure Virtual Desktop en Windows 365- op een eenduidige en veilige manier uit te rollen en te beheren”, vertelt Frank. “De producten van Microsoft komen als het ware als een bouwpakket uit de doos. En het is aan ons om deze voor relaties in te richten. Nerdio helpt ons om dit constant op dezelfde, efficiënte manier uit te voeren.”

“Om geïnformeerd te worden over de nieuwste ontwikkelingen, zelf bij te dragen aan de koers en de ontwikkeling van het product én om Nerdio experts en partners te ontmoeten, organiseerde Nerdio dit jaar voor de derde keer NerdioCon. En ik mocht dit jaar voor de eerste keer bij dit driedaagse event zijn”, vertelt Frank enthousiast.

Waarom dit volgens hem zo belangrijk was? “Nerdio werkt nauw samen met Microsoft. En aangezien wij bij veel van onze klanten oplossingen van Microsoft implementeren, is het ook belangrijk om de ontwikkelingen bij Nerdio op de voet te volgen. Zodat wij hun technieken snappen en kunnen vertalen naar diensten voor onze relaties, zodat zij overal en altijd efficiënt en veilig kunnen werken.”

De officiële aftermovie van NerdioCon 2023!

Maandag 27 februari: de aftrap

“Ik was twee dagen eerder afgereisd naar Mexico om ook nog een beetje cultuur te kunnen snuiven en te genieten van de Mexicaanse zon. Zo heb ik onder andere een tour geboekt vanuit Cancun om Chichén Itzá te bezoeken en om op de terugweg een duik te nemen in een van de vele cenotes die Mexico rijk is”, vertelt Frank over het begin van zijn Mexicaanse avontuur.

“Op maandagavond was de aftrap van de conferentie. Er werd een ‘welcome party’ georganiseerd door de premium en diamond sponsoren om elkaar alvast te ontmoeten.”

Dinsdag 28 februari: een dag vol keynotes en breakout sessies

“Na een welkom van Joseph Landes en Natasha Bokyo van Nerdio was het dinsdagochtend tijd voor meerdere keynotesessies. Zo deelde de CEO van Nerdio - Vadim Vladimirskiy - onder andere welke innovaties Nerdio voor 2023 op de planning heeft staan. En vertelde Sharon Schoenborn meer over de mogelijkheden van Microsoft Cloud voor partners”, vertelt Frank over de eerste echte conferentiedag.

“Na de lunch was het tijd om de diepte in te gaan tijdens verschillende break-out sessies. Ik heb onder andere presentaties gevolgd waarin nieuwe functionaliteiten werden aangekondigd en waar je vervolgens tips kreeg over hoe je deze slim inzet. Een leerzame eerste conferentiedag!”

Woensdag 1 maart: leren, ontspannen en elkaar ontmoeten

“De woensdag was opgesplitst in twee delen. ’s Ochtends volgende ik een aantal presentaties van partners die hun producten en diensten op het gebied van security lieten zien. ’s Middags was het tijd voor ontspanning. Je kon kiezen uit een jungletour, grottentour of een boottrip op een catamaran. Ik besloot om voor het laatste te gaan. Tijdens deze boottrip was er ook genoeg tijd om andere deelnemers beter te leren kennen, ervaringen uit te wisselen én te genieten van het mooie uitzicht”, vertelt Frank over de tweede conferentiedag.

“Na de catamaran tour ben ik met partners, journalisten en influencers die ik tijdens de trip ontmoet heb uit eten geweest. We hebben leuke gesprekken gehad over hoe zij omgaan met uitdagingen en technieken uitgewisseld. En uiteraard ook heerlijk gegeten.”

Donderdag 2 maart: de laatste dag

“En toen was het alweer de laatste dag van de conferentie…”, besluit Frank. “Ik heb deze ochtend meerdere keynotes gevolgd. Waaronder een heel interessante sessie van Jay McBain van Canalys. Hij liet in drie kwartier veel trends uit de markt zien, bijvoorbeeld op het gebied van het bouwen van een moderne Cloud MSP. Dit neem ik zeker mee in gesprekken met collega’s en klanten om hen nu al voor te bereiden op de mogelijkheden van de toekomst.”

“Daarnaast had je ook de mogelijkheid om tijdens een-op-een-sessies vragen te stellen aan experts. Hier heb ik uiteraard gebruik van gemaakt door enkele vragen te stellen die ons bezig hielden. Zoals hoe wij vanuit Azure zowel een interne on-premise DNS en de Azure DNS kunnen bereiken. Een complex vraagstuk waar Microsoft nog niet 1, 2, 3 een oplossing voor heeft.”, blikt Frank terug op de laatste conferentiedag.

Ben jij benieuwd wat de trends en nieuwe ontwikkelingen die zijn gepresenteerd op NerdioCon 2023 kunnen betekenen voor jouw organisatie? Onze specialisten vertellen je er graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross