fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

File vermijden: hoe doen jij en je collega’s dat?

Het is dé ergernis voor heel werkend Nederland: de file. En deze maand wordt er weer een recordaantal files verwacht. Het kost veel geld en levert bovenal veel frustraties op. Toch kun je hier gemakkelijk aan ontkomen. Het kabinet verwacht minder files door het verlagen van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur. Wij geloven meer in flexibeler werken, waardoor file vermijden makkelijker wordt.

Steeds meer file

November is traditioneel gezien het startsein van meer files. De hoofdoorzaken zijn het slechte weer en het rijden in het donker. De klok gaat terug en de dagen worden alsmaar korter. Los daarvan is de filedruk dit jaar al een stuk hoger. Volgens de ANWB is de filedruk dit jaar met 13 procent toegenomen ten opzichte van 2018. Er komen 200.000 auto’s meer bij dan er richting de sloop gaan, dus de wegen raken simpelweg voller.

De nadelen van file

File kost de maatschappij veel geld. Maar ook jouw organisatie kan het geld kosten. Denk maar eens aan de verloren tijd waarin je had kunnen werken. Dat is zonde. En file komt ook aan het milieu niet ten goede; er wordt minder zuinig gereden en meer CO₂ uitgestoten. Misschien is het meest directe nadeel nog wel de frustraties en ergernissen die files veroorzaken. Je bent op tijd vertrokken en komt alsnog te laat op een afspraak, of je wilt naar huis om te sporten, zit twee keer zolang in de auto en mist je les. Het is duidelijk: file is voor niets of niemand goed.

Check van tevoren de verkeersinformatie

Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is natuurlijk vervelend. Toch kun je dit deels voorkomen door vooraf de verkeersverwachting te raadplegen. Download bijvoorbeeld de ANWB Onderweg-app voor actuele verkeersinformatie. Zo voorkom je voornamelijk incidentele files die door slecht weer of ongevallen zijn veroorzaakt.

Daarnaast heb je natuurlijk de vaste trajecten waar het gegarandeerd elke dag vaststaat in de ochtend- en avondspits. Daar hoef je geen app voor te controleren. Maar waarom we daar nog met z’n allen in gaan staan elke dag blijft een terechte vraag. Dat kan namelijk anders.

File vermijden? Kies voor flexibel werken

Met name voor die dagelijks terugkerende files is het kiezen voor flexibel werken een veel betere optie. Is het wel nodig om half negen ’s ochtends te beginnen en om vijf uur je collega’s een fijne avond te wensen? En om dat elke dag van de werkweek te doen? Misschien kun je even gemakkelijk een uurtje eerder of later beginnen, of thuis alvast je laptop openklappen en de file zo vermijden. En een dag(deel) thuiswerken kan ook uitkomst bieden en je uit die file houden.

Altijd en overal werken met je werkplek in de cloud

Natuurlijk is het afhankelijk van je beroep en organisatie of het mogelijk is om flexibel te werken. Soms is het gewoon nodig dat je op een bepaalde tijd op een bepaalde plek bent. Maar vaak genoeg kunnen we een stuk flexibeler werken. Als je thuis bij dezelfde apps, je mails en bestanden kunt als op het werk, dan begin je eenvoudiger vanuit huis. Stap over naar werken in de cloud en jij en je collega’s kunnen voortaan overal werken waar jullie willen. Vergeet die vaste werkplek op kantoor. File vermijden wordt dan ook makkelijker.

Ook slimmer werken?

Ben jij ook klaar met die files? Wil je samen met je collega’s slimmer en flexibeler kunnen werken? Dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden van een moderne werkplek. Neem contact op met je contactpersoon of bel ons via 020 - 407 77 00.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross