fbpx
Support
Contact
ContactSupport

IT-adoptie met WilroffReitsma

Met goede IT-adoptie maak je van elk IT-project een succes

De belangrijkste voorwaarde voor het laten slagen van je IT-project? Dat is niet de techniek, maar het gebruik daarvan door je collega’s. Dit noemen we ook wel IT-adoptie. 

Collega’s werken makkelijker Adoptietrajecten leren collega’s alle ins en outs van de oplossing. Dat verlaagt de leercurve en laat hen makkelijker werken.
Collega’s worden digitaal vaardiger een doordacht adoptietraject leert je collega’s hoe ze nieuwe techniek succesvol kunnen gebruiken. Denk aan hands-on trainingen over de functies van Portall-werkplekken in de cloud.
Collega’s werken zelfstandiger Hoe duidelijker de werking van de oplossing, hoe minder hulp collega’s van je IT-afdeling nodig hebben. Denk aan gebruikerstrainingen rondom de functies van Teams Calling.
Collega’s werken veiliger De meeste datalekken zijn terug te leiden naar menselijke handelingen. Met de juiste training en voorlichting werk je een stuk veiliger.
Collega’s werken makkelijker samen Samenwerken wordt makkelijker als iedereen dezelfde gebruiksvriendelijke oplossing gebruikt. Denk aan Microsoft Teams, waarmee collega’s vanaf iedere locatie eenvoudig samenwerken.
Collega’s ervaren meer werkplezier Mensgerichte IT-adoptie toont betrokkenheid en goed werkgeverschap. Dat draagt bij aan een gezonde bedrijfscultuur.

IT-adoptie kijkt verder dan de techniek

Je herkent het wellicht: maandenlang heb je hard gewerkt aan de implementatie van een nieuwe IT-oplossing. Technisch werkt alles voor 100%; er kan niets meer misgaan – denk je. Na een aantal maanden is het resultaat niet wat je beoogd had. Wat ging er mis? Grote kans dat je onvoldoende stilstond bij de IT-adoptie. 

Verandering is mensenwerk

Zelfs de slimste technologie is nutteloos als ze niet goed wordt gebruikt. Misschien weten je collega’s niet goed hoe de oplossing werkt, zijn de voordelen niet duidelijk of is niet helder waaróm er in eerste instantie een nieuwe oplossing nodig is. Betrek daarom je collega’s gedurende het hele IT-traject en voorzie in de nodige training en voorlichting. Op die manier maak je de verandering ook van hen, en zal de gekozen oplossing een breed draagvlak hebben.  

Maatwerk belangrijk in ieder IT-adoptietraject

IT-adoptie kent geen one-size-fits-all-benadering. Administratieve collega’s werken anders dan de IT-afdeling, en de directie op haar beurt anders dan de accountmanagers. Daarom spitsen we onze begeleiding en trainingen toe op de taken en werkwijze van iedere afdeling. We kijken naar de impact van adoptie voor ieders werkzaamheden en zorgen dat de verandering voor iedereen logisch, natuurlijk en simpel aanvoelt.

Maak IT-adoptie simpel
Wees voorbereid op

valkuilen van je IT-adoptieplan

Een succesvol IT-adoptietraject begint bij een doordacht IT-adoptieplan. Houd daarbij rekening met mogelijke valkuilen die een succesvolle adoptie in de weg staan. Denk aan een verkeerde inschatting van tijd en budget, een te grote focus op techniek of het weglaten van meetbare doelen.

Zeven valkuilen bij het maken van een IT-adoptieplan
WilroffReitsma

Maakt IT-adoptie simpel

  • We betrekken en begeleiden je collega’s – vanaf het begin betrekken we je collega’s bij het adoptietraject. Zo maken we verandering leuk. 
  • We brengen wensen en obstakels in kaart – wanneer moet de oplossing uitgerold zijn?
    Welke zaken kunnen het adoptietraject afremmen en he ondervangen we die? Antwoorden op deze vragen richten het traject efficiënter in. 
  • We ‘trainen de trainers’ ‒ samen met jou wijzen we een adoptieteam aan; collega’s die andere collega’s begeleiden bij het verandertraject. 
  • We maken belangrijke kennis toegankelijk voor iedereen – communicatie is essentieel. Daarom maken we werkinstructies, handboeken en veelgestelde vragen beschikbaar via een centrale kennisbank. 
  • We maken adoptie meetbaar – dat doen we via nulmetingen en het bepalen van succesfactoren. Denk aan een verbeterde bereikbaarheid of klanttevredenheid binnen een bepaalde periode.
  • We doorbreken oude werkwijzen – samen met jou zorgen we ervoor dat collega’s nooit meer terug willen naar de oude situatie.

Ondanks alle techniek blijft verandering mensenwerk. Betrek je collega’s daarom gedurende het hele traject voor een succesvolle IT-adoptie.

          Ingrid Hulst, IT-adoptiespecialist bij WilroffReitsma

Maak IT-adoptie simpel

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross