fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Elf keer slimmer werken met Portall

Kortgeleden is WilroffReitsma’s online werkplekdienst Portall gelanceerd. Inmiddels lopen de eerste advies- en implementatietrajecten al. Zelf zijn we ook volledig overgeschakeld naar Portall. Practice what you preach, toch? Roy van Leeuwen, Pre-Sales Consultant bij WilroffReitsma, deelt elf manieren waarop bedrijven en medewerkers slimmer werken met de online werkplek Portall.

1. Werk samen in hetzelfde document

Samen met collega’s aan een presentatie werken of een Word-document bewerken; het kan tegelijkertijd met Portall. Je ziet direct alle wijzigingen die anderen aanbrengen. Zo voorkom je verschillende versies van hetzelfde document. Het werkt stukken efficiënter dan naderhand documenten samenvoegen. Ook per ongeluk aan de slag gaan met oudere versies zal je niet meer gebeuren.

2. Betrek partners en externe partijen

Het samenwerken beperkt zich niet tot je collega’s; ook met klanten en leveranciers kun je net zo eenvoudig bestanden delen en werken in dezelfde documenten. Je bepaalt zelf wat zij ermee mogen doen, zoals alleen lezen of niet verder verspreiden.

3. Gebruik je lokale Office-functionaliteiten

Met Portall is het mogelijk om je lokaal geïnstalleerde Office-programma’s te gebruiken – en geen web-based versies. Daarmee hanteer je de gebruikelijke sneltoetscombinaties en snelheid die je gewend bent.

4. Je vertrouwde schijf- en mappenstructuur

Alle bestanden staan opgeslagen in de cloud. Toch heeft de werkplek een virtuele schijf aangemaakt die je via de verkenner kunt gebruiken – net als je vertrouwde C-schijf. Iedereen kan direct aan de slag met de Portall-omgeving.

5. Kies zelf hoe je wilt communiceren

Via Portall bepaal je als gebruiker hoe je contact hebt met anderen. Kies voor een chatsessie, start een gesprek via spraak en eventueel in beeld, of stuur gewoon een e-mailtje. Ook apps van derden of eigen bedrijfsapps kunnen we integreren in de online werkplek.

6. Presence

Met Presence-functionaliteit gekoppeld aan je Outlook-agenda zie je als gebruiker direct of jouw contactpersoon bereikbaar is voor bijvoorbeeld een chatsessie of (video)gesprek. Ideaal om snel iets met elkaar af te stemmen.

7. Gebruik het device dat je wilt

Keuzevrijheid in het apparaat dat je gebruikt is belangrijk om productief en prettig te werken. Portall werkt net zo goed op een desktop-pc als op een laptop, tablet en smartphone, dus gebruik de devices waar jij en je collega’s het fijnste mee werken.

8. Eén keer inloggen voor al je programma’s

Portall is in te regelen met Single Sign On (SSO). Gebruikers hoeven niet meer bij elke aparte app die zij voor hun werk gebruiken opnieuw in te loggen en een groot aantal wachtwoorden te onthouden.

9. Geen last van virussen en andere dreigingen

Werk met een gerust hart zonder gestoord te worden door online dreigingen als virussen, ransomware en phishing mails. Kwaadwillende e-mails en bestanden worden al herkend en verwijderd voordat ze in de inbox terechtkomen. 

10. Overal printen met gemak

Kies ervoor om een slimme cloudprintoplossing toe te voegen aan je online werkplekomgeving. Op welk netwerk en met welk device je ook als gebruiker inlogt, de oplossing herkent waar je zit en laat je gemakkelijk de dichtstbijzijnde printer gebruiken.

11. Wij richten je werkplek in zoals jij hem wilt hebben

Je hoeft geen technicus in huis te hebben om Portall te implementeren. Deel jouw wensen en eisen ten aanzien van de werkplekken met onze specialisten en wij zorgen voor een volledig functionerende werkplek op maat.

Ervaar het zelf

Ben je benieuwd of Portall iets voor jouw bedrijf is? We delen graag onze eigen ervaringen en overtuigingen met je. Wil je de voordelen zelf ervaren? Kom dan vooral naar onze volgende Portall-kennissessie op 15 november waar je alles over onze cloudwerkplek leert, of neem contact op met Roy van Leeuwen voor een gesprek.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross