fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


07/07/2020

Een zakelijke VPN: zo werkt het en deze voordelen biedt het

Waar je ook werkt, je wilt altijd veilig toegang hebben tot je bedrijfsnetwerk, toch? Veilige verbindingen zijn daarbij belangrijk. Hoe veiliger de verbinding, hoe lager het risico op datalekken. Je bereikt het met de zakelijke VPN. We vertellen je graag waarom VPN de veilige keuze is en welke de vele andere voordelen zijn die deze beveiligde verbinding biedt voor je organisatie.

Allereerst: wat is dat eigenlijk, VPN?
VPN staat voor Virtual Private Network. Dit is een zeer veilige privéverbinding waarmee je bedrijfsvestigingen en werkplekken koppelt aan je bedrijfsnetwerk. Je creëert als het ware een afgesloten netwerk met gebruik van het publieke internet. Dit geeft je de voordelen van een gesloten netwerk waar je alle controle op hebt, en de flexibiliteit van het internet. Werken op afstand of vanuit meerdere vestigingen vormt zo geen belemmering meer voor je productiviteit óf dataveiligheid.

zakelijke vpn verbinding

Veiliger werken met gegevens
Het mooie van een zakelijke VPN is dat het alleen toegankelijk is voor je eigen collega’s. Sterker, de verbindingen zijn niet eens zichtbaar voor personen die er geen toegang toe hebben. Dat zorgt sowieso al voor een hoge mate van veiligheid. Bovendien worden alle gegevens die je via VPN verstuurt versleuteld. Daardoor zijn ze waardeloos in de handen van onbevoegde personen.

VPN vereenvoudigt je beheer
Ook voor je IT-afdeling biedt zakelijk VPN veel voordeel. Omdat VPN feitelijk een virtuele uitbreiding van je netwerk is, wordt netwerkbeheer ook veel eenvoudiger. Zo kun je iedere verbinding een eigen bandbreedte geven. Dat is handig als je het gebruik van een bepaalde app, zoals je hosted telefonie, wilt optimaliseren. En omdat je alle verbindingen (lokaal en virtueel) via één VPN-server laat lopen, kun je netwerkinstellingen eenvoudig en efficiënt bedrijfsbreed toepassen.

Makkelijker samenwerken op afstand
Via zakelijk VPN koppel je heel eenvoudig andere bedrijfsvestigingen en cloudwerkplekken aan je bedrijfsnetwerk. Ook handig is dat je in kunt stellen welke IP-adressen toegang tot je VPN hebben. Hiervoor kun je gebruikmaken van zogenaamde dedicated IP’s, ofwel een uniek IP-adres per persoon. Het voordeel van dit soort IP-adressen is dat je sneller, makkelijker en vanaf iedere locatie kunt inloggen op het netwerk. Zo werken je collega’s veel efficiënter samen.

Welke VPN past bij mij?
Zakelijke VPN’s zijn beschikbaar in diverse soorten en maten. De juiste keuze is afhankelijk van wat je ermee wilt doen.Wil je simpelweg mobieler kunnen werken? Wil je meerdere bedrijfsvestigingen koppelen? Wil je iedereen een eigen IP-adres geven, of een gedeeld IP-adres voor iedereen? En wat zijn daar de voor- en nadelen van? Het is dan ook verstandig specialistische hulp in te roepen zodat je in één keer de beste keuze maakt.

Meer weten?
Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van zakelijk VPN voor jouw organisatie? Wij vertellen je graag alles wat je moet weten. En dat niet alleen; we zorgen er ook voor dat je meteen de juiste oplossing in huis haalt, zodat je snel en eenvoudig profiteert van de voordelen die zakelijk VPN kan bieden.