fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Een jaar 5G in Nederland

Is jouw mobiele bundel nog groot en snel genoeg? Volgens onderzoek van Ericsson gebruikt de gemiddelde West-Europese smartphone wel 11 GB in de maand – zo ook die van jouw collega’s. Een snel netwerk en ruime databundel zijn dus geen overbodige luxe. Gelukkig is 5G nu al ongeveer een jaar beschikbaar in Nederland, met een enorme potentiële snelheidstoename ten opzichte van 4G. Dat klinkt mooi, maar hoe staan we er precies voor? En wat kun je ermee? Dat vertellen we je in deze update.

Landelijke dekking

Wereldwijd stevenen we af op 580 miljoen 5G-aansluitingen tegen het einde van het jaar, volgens onderzoek van Ericsson. Maar hoe ver zijn we in Nederland? Dat de basis van 5G hier inmiddels staat, mag duidelijk zijn. De 5G-netwerken van KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo zijn inmiddels landelijk dekkend – een term die aangeeft dat minstens 90% van de bevolking 5G-bereik kan hebben. Het netwerk blijft constant uitgebreid worden, in eerste instantie vooral met veel nieuwe antennes voor extra goed bereik. Zo zit niemand in Nederland binnenkort zonder 5G. Met de dekking zit het dus wel goed, maar wat zijn de voordelen?

Veel meer dan snelheid

Waar denk jij aan als je de term 5G hoort? Waarschijnlijk aan razendsnel mobiel internet, want dat is waar je het meeste over hoort. Op dit moment is er echter nog geen hele grote snelheidsboost ten opzichte van 4G. Die zal pas volgen als in 2022 meer frequenties vrijgegeven worden in Nederland. Dan moet het netwerk voor consumenten gemiddeld drie en maximaal twintig keer sneller worden dan nu. Is er tot 2022 dan geen reden om 5G te gebruiken? Zeker wel – 5G heeft veel meer te bieden dan alleen hogere snelheden.

Nieuwe mogelijkheden voor jouw bedrijf

Een verbetering ten opzichte van 4G die mínstens net zo belangrijk is als download- en uploadsnelheden, is dat vertraging in het netwerk drastisch verlaagd is. Dit betekent dat verschillende devices op een 5G-netwerk in een kwestie van milliseconden met elkaar kunnen communiceren. Dat haalt bijvoorbeeld nét dat irritante stukje vertraging af waardoor jij en je collega’s tijdens de videocall door elkaar praten. Daarnaast reageren kassa-units en andere connected apparaten aanzienlijk sneller, óók als er enorm veel devices in een klein gebied van 5G gebruikmaken. Dit stukje stabiliteit zorgt er ook voor dat 5G uitermate geschikt is als back-upnetwerk voor je bedrijf. 4G is daar nu de gebruikelijke optie voor, maar dat zal snel veranderen.

Een nieuwe generatie beveiliging

Weet jij hoe veilig jouw data is op een mobiel netwerk? Het voelt vanzelfsprekend dat er niks mee kan gebeuren, maar dat is het niet. Hoewel 4G al erg veilig was, maakt 5G nog eens een enorme stap in het beveiligen van jouw data. Zo wordt data op het 5G-netwerk nog beter versleuteld en wordt het voor cybercriminelen nóg moeilijker om je te tracken of af te tappen. Bovendien kunnen providers verschillend verkeer verschillende beveiligingsniveaus meegeven. Zo kan gevoelige informatie extra beschermd worden. Dit zorgt ervoor dat je op 5G nóg geruster kunt zijn dat niemand met je data aan de haal gaat.

Is jouw mobiele telefonie nog van deze tijd?

5G is in Nederland nog volop in ontwikkeling, maar kan nu al een aantal grote voordelen bieden voor jouw bedrijf en collega’s. Benieuwd hoe jouw dienstverlening nu al verbeterd kan worden met de kracht van 5G? Of ben je gewoon benieuwd of je huidige mobiele telefoniepakket nog past bij je verbruik en wensen? Wij zoeken de beste en voordeligste bundel(s) voor je uit, en helpen je verder. Maak nu een afspraak.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross