fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


06/02/2020

Een dag uit het leven van de mobiele professional 

Technologie dient de mens, hoor je weleens. Dat geldt zeker voor de moderne mobiele professional. Slimme telecom- en IT-oplossingen zorgen ervoor dat je collega’s snel kunnen inspelen op ontwikkelingen, waar zij zich ook bevinden. Hoe zich dat concreet vertaalt naar de praktijk? Dat lichten we toe aan de hand van een dag uit het leven van Loes, accountmanager Buitendienst.  

 • Overal bereikbaar dankzij vast-mobielintegratie 
  08.00: Loes zit in de auto op weg naar een klant. Natuurlijk wil ze alvast bereikbaar zijn voor de vroege vogels onder haar collega’s en andere klanten. Vast-mobielintegratie maakt dit mogelijk. Oproepen op haar vaste zakelijke nummer komen binnen op haar mobiel, die in haar carkit geplaatst isZo maakt Loes handig gebruik van haar reistijd, en dat is natuurlijk goed voor de algehele dienstverlening.  
 • Snel en veilig werken met managed wifi
  11.00: Eenmaal op kantoor opent Loes haar laptop, die direct verbinding maakt met het wifi-netwerk. Ze hoeft zich geen zorgen te maken over instabiele verbindingen. Haar organisatie maakt namelijk gebruik van managed wifi, waarbij het beheer van het wifi-netwerk is uitbesteed. Achter de schermen wordt het netwerk doorlopend functioneel en veilig gehouden, zonder dat de IT-afdeling daar zelf omkijken naar heeft. Daardoor kunnen Loes en haar collega’s gewoon altijd productief en veilig doorwerken. 

mobiele professional.

 • Samenwerken op afstand via Office 365
  13.00: Na de middagpauze werkt Loes verder aan openstaande projecten met collega’s van andere afdelingen. Hiervoor maken ze gebruik van Office 365. Met dit pakket kun je vanaf ieder device bestanden openen, bewerken en delen met collega’s. Handig, want daardoor kun je echt overal samenwerken. In de avonduren nog even de puntjes op de i zetten voor de presentatie van morgen? Met Office 365 beschik je over de juiste tools om dit snel en eenvoudig voor elkaar te krijgen.
   
 • Efficiënt communiceren met Microsoft Teams 
  Om 15.00 rijdt Loes terug naar huis, zodat ze de kids kinderen van school kan halen. Ook in de laatste uren thuis wil ze goed bereikbaar zijn voor klanten en collega’sMicrosoft Teams (voorheen Skype for Business) biedt uitkomst. Hiermee heeft ze keuze uit diverse communicatiemogelijkheden, zoals bellen, chatten, e-mail en bestanden delenIdeaal.
   
 • Compleet werkplekbeheer via Portall
  Binnen de organisatie van Loes wordt mobiel werken actief gestimuleerd. Op een doordeweekse middag een paar uur vrij nemen is geen probleem, als het werk het toelaat. Op zaterdagmiddag haalt Loes de uren in, gewoon vanuit huis. Ze maakt namelijk gebruik van de online werkplek via de Portall-dienst van WilRoffReitsma. Hiermee logt ze vanuit huis in op het bedrijfsnetwerk en kan ze van alle zakelijke apps gebruikmaken.  

Hoe up-to-date is jouw organisatie? 
Ben je benieuwd geraakt naar mogelijkheden om je organisatie nog toekomstbestendiger in te richten? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met je naar de mogelijkheden om jou en je collega’s nog makkelijker en productiever te laten werken. Zo weet je zeker dat je helemaal voorbereid bent op de zakelijke praktijk van morgen. Verder lezen over mobiel werken? Lees ook: de do’s en dont’s bij een videovergadering

Lees hier over de do en don’ts bij een videovergadering