fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

E-mail security; slimmer kunnen we het niet maken

Je mailbox bevat veel informatie die je liever veilig houdt. Denk aan gegevens van klanten en collega’s, financiële data en andere privacygevoelige zaken. Maar hoe houd je al die data eigenlijk binnenboord en waar moet je dan zoal op letten? We updaten je graag even over het belang van up-to-date e-mail security en hoe je dit binnen je organisatie goed inregelt.

E-mail – grote bron van datalekken  

Weinig bronnen bevatten zoveel verschillende soorten herleidbare data als je mailbox. Data die opgeslagen is in een groot aantal mappen en regelmatig over en weer wordt gestuurd naar klanten en collega’s. Is je mail niet goed beveiligd, dan liggen cyberdreigingen op de loer. Een drietal bekende dreigingen voor je mail die je liever voorkomt:

Quick wins voor veiliger mailen

Het kan al snel een hele opgave lijken om al die data in je mailbox veilig te houden. Toch kun je met een aantal slimme stappen al een hoop leed voorkomen. Eerst even een aantal quick wins:

Verifieer afzenders en ontvangers via DMARC E-mail Security

Wil je het risico op frauduleuze mails echt goed terugbrengen? Dan is DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) dé oplossing. Klinkt ingewikkeld, is het niet; DMARC voorkomt dat jouw domein door cybercriminelen kan worden ingezet voor het verzenden van dit soort mails. Klanten en collega’s die mails vanuit jouw domein ontvangen, zijn daardoor verzekerd van de echtheid daarvan.

Wij zorgen dat jouw e-mail domein wordt voorzien van vertrouwde afzender adressen, dat jouw e-mail altijd wordt versleuteld zodat het onderweg niet kan worden gelezen en daarna dwingen wij DMARC af waardoor alleen vertrouwde e-mail aankomt. Door middel van een abonnement heb jij ook inzicht waar in de wereld jouw e-mail domein wordt misbruikt en of alle e-mail wel vertrouwd aankomt.

Vanzelfsprekend vertellen wij je graag meer over deze slimme oplossing.

WilroffReitsma maakt veilig mailen makkelijker

Houd ongewenste indringers buiten de deur, help dataverlies voorkomen en kies voor écht goede e-mail security. Wij ondersteunen je hierin met de juiste oplossingen, bijvoorbeeld op basis van DMARC. Zo verlaag je het risico op datalekken en versterk je de security van je organisatie. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross