fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Dit kan er gebeuren als je niet tijdig overstapt van ISDN

Maakt jouw bedrijf voor vaste telefonie nog gebruik van een ISDN 1/2- of een meervoudige PSTN-lijn? Dan is het goed om te weten dat deze lijnen per 1 september 2019 niet meer beschikbaar zijn. Dat is dus binnen drie maanden al. Wat de mogelijke gevolgen zijn voor je bedrijf? We leggen het je uit.

De gevolgen als je niet op tijd overstapt

Als je niet op tijd overstapt van ISDN naar een alternatief kunnen er allerlei vervelende gevolgen voor je bedrijfsvoering optreden. We willen je niet bang maken, maar wel bewust van de mogelijke gevolgen. Deze zijn:

  1. De concurrent wordt gebeld: Niet bereikbaar zijn kan je simpelweg orders kosten. Dit is natuurlijk een van de ergste zaken die je bedrijf kan overkomen. Bellen jij en je collega’s nog via een ISDN-lijn? Dan is je bereikbaarheid niet gegarandeerd na 1 september.
  2. Het alarm gaat af en hulp blijft uit: Veel alarmsystemen zijn via de telefoonlijn gekoppeld met een alarmcentrale. Zit je alarmsysteem na 1 september nog aangesloten op een ISDN-lijn? Dan kan het zomaar zijn dat bij een inbraak het alarm wel afgaat, maar dat de melding hiervan niet bij de nooddienst terechtkomt.
  3. Je kan weer postzegels gaan plakken: Menig bedrijf gebruikt een frankeermachine om snel en makkelijk grotere partijen post te frankeren. Deze machines staan vaak nog via de telefoonlijn in verbinding met het postbedrijf voor de actuele tarieven en afrekening. Voorkom dat je handmatig postzegels moet plakken en update de verbinding op tijd.
  4. Je loopt inkomsten mis: We weten allemaal hoe onhandig een landelijke pinstoring is. Veel pinapparaten gebruiken nog een ISDN-verbinding om de transactie te verwerken. Of je nu een retailwinkel hebt of als dienstverlener klanten via pin wil laten betalen; het is een service waar je niet meer zonder kan.
  5. Je blijft zitten in de lift: Het wordt nog vaak vergeten, maar veel liften – en dan hebben we het over de gekoppelde alarmcentrale – zijn aangesloten via een ISDN-verbinding. Stap je niet op tijd over? Dan kan het zomaar dat je met een liftstoring de alarmcentrale niet kan bereiken. Dat ongemak gun je natuurlijk je collega’s of klantrelaties niet.

Stap over op hosted telefonie

Hét alternatief voor ISDN is hosted telefonie. Bij hosted telefonie verloopt je telefonie via het internet en niet meer via de koperlijn in de grond. Nu zijn er veel meer redenen om over te stappen, naast het feit dat ISDN straks niet meer werk

Bij hosted telefonie heb je geen telefooncentrale meer nodig op locatie; die staat namelijk in het datacenter van de telecomprovider. Voordeel voor jou: geen omkijken én kosten meer aan onderhoud. Daarnaast leent digitale telefonie zich perfect om te combineren met mobiele telefonie. Je bent voortaan op één nummer bereikbaar, of je nu je vaste toestel of je smartphone gebruikt. Handig, toch?

Overstappen. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Veel klanten zien op tegen ‘het gedoe’ dat een overstap met zich mee zou brengen. We begrijpen die zorg. Toch kunnen we je geruststellen; wij denken aan alle (rand)zaken, zodat de overstap snel en eenvoudig verloopt. Wil je meer weten over de overstap naar hosted telefonie? We vertellen je er graag meer over.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross