fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Waarom adoptie het uitgangspunt van ieder IT-project zou moeten zijn

Digitale transformatie biedt continu nieuwe oplossingen. Heel handig natuurlijk, maar nutteloos als je collega’s er niet mee willen of kunnen werken. Natuurlijk ‒ techniek is belangrijk, maar gebruiksgemak is nog belangrijker. Sterker, het is een voorwaarde voor een succesvolle adoptie van je IT. Wij vertellen je graag waarom dat zo is en hoe we dat simpel voor je maken.

Focus van techniek naar mens

Nog steeds ligt de focus bij IT-projecten vaak op de techniek. Dat leidt tot prachtige technische kunstwerkjes waar op het eerste oog niets mis mee is. Desondanks komt het voor dat de nieuwe oplossing niet wordt ingezet zoals gehoopt. De oorzaak: met gebruiksgemak is niet of te weinig rekening gehouden. De oplossing wordt daardoor niet omarmd door je collega’s. Zonde van ieders tijd en geld.

Maatwerk als basis voor gebruiksgemak

Door te focussen op gebruiksgemak zet je niet techniek, maar juist de mens op de werkplek centraal. Op welke manieren kun je je collega nog meer in zijn kracht zetten? Hoe ziet zijn takenpakket eruit, en wat is ervoor nodig om deze taken nog makkelijker in te vullen? Een one-size-fits-all-benadering van IT-projecten is dan ook tamelijk onzinnig. Een maatgerichte invulling is een stuk logischer.

Zet je collega’s in hun kracht

Laten we de werkplek als voorbeeld nemen. Je doet er goed aan je collega’s bij de invulling ervan te betrekken. Daardoor kom je veel sneller tot de ideale werkplek op maat. Bovendien versnel je de adoptie, doordat je collega’s inspraak hadden bij de invulling. Het resultaat: meer gebruiksgemak, minder stress, meer werkplezier, een hogere productiviteit én een goed signaal naar je collega’s.

Dienstverlening rondom de mens

Exact om deze redenen staat focus op adoptie centraal in alles wat we doen. Wij kijken niet naar de techniek, maar naar je collega’s. Jouw collega’s makkelijker laten werken via maatwerk, dat is waar het om gaat. Dat doen we niet alleen met deskundig advies en slimme oplossingen, maar ook via hands-on gebruikerstrainingen. Hiermee maken we je collega’s sneller wegwijs in de nieuwe oplossing, waardoor de voordelen ervan inzichtelijker worden; alle ingrediënten die je nodig hebt voor een succesvolle adoptie van nieuwe IT.

Samen naar succes

Adoptie is absoluut essentieel voor een succesvolle inzet van IT en telecom. Ja, techniek brengt ons sneller van a naar b, maar zelfs de modernste auto rijdt alleen als er iemand met de juiste kennis achter het stuur zit. Datzelfde geldt voor onze Business Roadmap. Hierin combineren we techniek en aandacht voor de mens. Zo werken we via concrete stappen naar het beste resultaat voor jouw organisatie.

WilroffReitsma maakt het simpel

Moeilijke zaken simpel maken, daar zijn we voor. En we doen wat we beloven. Zo ondersteunen we jou in je ambitie, en profiteer je van alle mogelijkheden die digitale transformatie kan bieden. Neem contact met ons op en we gaan graag voor je aan de slag.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross