fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Deze acht ergernissen zijn verleden tijd met een werkplek in de cloud

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat bedrijven hun IT-diensten verspreid afnamen. De werkplek bestond uit tal van softwareonderdelen die van verschillende leveranciers werden afgenomen. Een dagtaak voor de ICT-beheerder en ongemak voor gebruikers. Kiezen voor je volledige werkplek in de cloud vereenvoudigt je IT en maakt korte metten met deze ergernissen van jou en je collega’s.

1. Je bent gebonden aan één werkplek

Kon je eerder niet thuiswerken, omdat op kantoor de software en bestanden waren die je nodig had? Met je werkplek in de cloud is dat verleden tijd. Overal waar je bent kan je inloggen en aan de slag. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding.

2. Je wacht regelmatig urenlang op het installeren van Windows-updates

Duurt het updaten van je pc ook zo lang? Nét bij het opstarten of afsluiten van je werkplek kan je wachten tot de updates zijn voltooid. Met je werkplek in de cloud is dit verleden tijd. Updates worden centraal uitgevoerd in de datacenters zelf; daar merk je voortaan niets meer van.

3. Jij en je collega’s werken met verschillende bestandsversies

Je herkent het wel: je bent ijverig een presentatie aan het bewerken. Blijkt een collega al aanpassingen te hebben gedaan. In een ander bestand. Het resultaat: je kan die presentatie opnieuw aanpassen. Met je werkplek en bestanden in de cloud werken jullie samen – en eventueel tegelijkertijd – in hetzelfde document.

4. Je verstuurt doorlopend documenten over en weer

Je documenten staan dus voortaan in de cloud in plaats van op je lokale harde schijf. Dat maakt het delen veel eenvoudiger. Je deelt simpelweg de link met de desbetreffende persoon en hij of zij heeft direct toegang tot hetzelfde document in de cloud. Bijkomend voordeel: je gebruikt minder opslagruimte van je inbox en minimaliseert de netwerkbelasting door minder te uploaden en downloaden.

5. Je reset wachtwoorden aan de lopende band

Hoe vaak komt het niet voor dat je een wachtwoord moet resetten omdat je het vergeten bent? Met al die verschillende web-apps en -logins is dat vaker dan je lief is. Je werkplek in de cloud kan met Single Sign On (SSO) zó ingericht worden, dat je automatisch voor alle programma’s en web-apps bent ingelogd.

6. Je moet elke werkplek afzonderlijk configureren en updaten

Nu heb je wellicht met verschillende hardware, software en instellingen te maken die vragen om een eigen aanpak en update. Je werkplek in de cloud hoef je niet meer lokaal te installeren, te configureren en up-to-date te houden. Dit scheelt je veel tijd, zeker als er regelmatig personeelswijzigingen zijn.

7. Je bent veel tijd kwijt aan het oplossen van technische issues

Ben je vooral veel tijd kwijt met het updaten van systemen, het oplossen van bugs en het fixen van andere technische issues? Dan zal je weinig tijd hebben voor zaken als innovatie. Laat het technische

onderhoud over aan externe specialisten en gun jezelf weer tijd om verder te denken dan die inbox met onderhoudstickets.

8. Je voelt je af en toe een callcentermedewerker

Je werkplek in de cloud is een echte alles-in-één oplossing. Is er iets aan de hand? Dan hoef je ons alleen maar te bellen en het wordt opgelost. Dat was in het verleden wel anders toen je apart je internet, security, hardware, besturingssystemen en softwareprogramma’s overal afnam.

Download het eBook Portall is onze eigen werkplekoplossing in de cloud. Hiermee zorg je ervoor dat jij en je collega’s op elke locatie zo productief, flexibel en veilig mogelijk samen kunnen werken. Wil je hier meer over weten? Lees er alles over in ons eBook ‘Succesvol online samenwerken’ of neem contact met ons op voor een demo.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross