fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

De voordelen van werken in de cloud

Als ondernemer of IT-manager wil je het je collega’s natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. Een manier om dat te bereiken is door zoveel mogelijk obstakels rondom productiviteit en bereikbaarheid weg te nemen. De cloud helpt je daarbij. Hoe dat precies zit? Wij delen een greep van de voordelen van werken in de cloud.

De voordelen van werken inde cloud: Overal aan de slag 

Dankzij de cloud zijn we niet langer gebonden aan de vaste kantoorwerkplek en 9-tot-5-werkdag. Met hetzelfde gemak kunnen we nu ook thuis of op flexplekken aan de slag. Gewoon, vanaf je laptop of smartphone, en ook in de avonduren of het weekend als de situatie daar om vraagt. Alle apps en bestanden staan opgeslagen in datacenters (de cloud) en daar kun je vanaf elke plek ter wereld bij – mits je natuurlijk een internetverbinding hebt. Met Portall wordt zelfs de volledige werkplek in de cloud gehost. En doordat je collega’s altijd hun apps en bestanden bij de hand hebben, kunnen klanten sneller en beter geholpen worden. En dat is natuurlijk goed voor je klantcontact.    

Voordelen van werken in de cloud: veel makkelijker samenwerken

Ook in de samenwerking tussen collega’s biedt de cloud veel voordeel. Je collega’s hoeven namelijk niet langer op dezelfde locatie aanwezig te zijn. In plaats daarvan hebben ze via de cloud altijd toegang tot dezelfde gedeelde apps en bestanden, waar ze zich ook bevinden. En als collega’s met elkaar willen communiceren, dat is ook volledig aan hen; via chat, mail, video of spraak is dat allemaal mogelijk. Een app in de cloud waarmee je de samenwerking en communicatie tussen collega’s een echte boost geeft, is Microsoft Teams. Lees hier hoe goed dat werkt. 

Gezondere balans tussen werk en privé

 Wist je dat de cloud ook bijdraagt aan een gunstigere werk-privébalans? Flexwerkers hebben bijvoorbeeld niet langer te maken met verloren uren als gevolg van reistijd en fileleed. Het eerste uur vanuit huis starten om de spits te mijden? Tussendoor even naar de tandarts of een boodschap doen? Geen probleem voor de flexwerker, die indien nodig in de avonduren zijn laptop nog even opengeklapt. Een gunstigere werk-privébalans leidt tot meer werkplezier, minder verzuim, minder stress en een hogere productiviteit. Ideaal, toch?

Behoud je voorsprong

Samengevat levert de cloud voor je collega’s en je organisatie alleen maar voordeel op. Vasthouden aan vaste werkplekken is dan ook een onlogische keuze. Ben je nog niet over naar de cloud? Dan is het verstandig om hier snel werk van te maken. Op die manier zorg je ervoor dat je het niet aflegt tegen concullega’s die de overstap al wel hebben gemaakt.    

Benieuwd naar alle voordelen?

Ben je na het lezen van dit blog benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Bijvoorbeeld over de voordelen van een werkplek in de cloud met Portall? Dan hoor ik graag van je. Samen kijken we hoe de cloud jouw collega’s nog productiever en makkelijker laat werken. Als je wilt, geef ik je een demonstratie van de voordelen. Zo ervaar je zelf hoe fijn het werkt! Of lees verder over de voordelen van Portall voor de ICT manager.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross