fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

De virtuele Chief Information Officer; IT-expertise op afstand

Hoe neem jij beslissingen op het gebied van IT in je bedrijf? Heb je voldoende IT-kennis in huis en hoe weet je dat je de juiste keuzes maakt? Omdat IT een essentieel bedrijfsonderdeel is, is het belangrijk dat de juiste keuzes gemaakt worden. En waar een Chief Information Officer (CIO) in dienst nemen voor veel bedrijven een te grote stap is, biedt de virtuele CIO uitkomst. We stellen collega Roy van Leeuwen een aantal vragen over deze nieuwe dienst van WilroffReitsma.  

Wat is een CIO?

De CIO is een persoon die ervoor zorgt dat je IT-investeringen maximaal opleveren. We noemen het ‘virtueel’ omdat je deze persoon niet zelf in dienst hebt, maar als dienst afneemt. Althans, de functie die deze persoon vervult. Zie het als je eigen parttime IT-directeur. Bij WilroffReitsma hebben we deze specialisten in huis. Jij kiest de taken waarvoor je hem inzet en hij zal de IT-uitdaging aangaan alsof het zijn eigen IT-omgeving is.” 

Wat doet een (virtual) CIO? 

“Een CIO is de verbindende schakel tussen ICT-beheer, de leveranciers en gebruikers. Over het algemeen managet hij het personeel op de ICT-afdeling en zorgt voor een duidelijke ICT-visie die aansluit bij het bedrijf. Kansen en bedreigingen ziet hij bijtijds, zodat hierop ingespeeld kan worden. De CIO kent namelijk én de techniek, én jouw bedrijf.” 

Waarom heeft mijn bedrijf een virtuele CIO nodig?

“Dat kan om diverse redenen een goed idee zijn. Om te beginnen heeft een virtuele Chief Information Officer zowel de technische als de organisatorische kennis in huis. Daarmee kunnen we het gesprek aangaan op managementniveau. Hierbij delen we de strategische mogelijkheden die IT heeft, maar kunnen andersom organisatiedoelen vertalen naar benodigde IT-oplossingen. Dat werkt dus twee kanten op!” 

Waarom zou ik zelf geen CIO in dienst nemen? 

“Het kiezen voor een virtuele CIO bespaart je kosten en houdt je organisatie flexibel. Een CIO (of IT-manager) in dienst nemen is namelijk kostbaar. Het is doorgaans een goed betaalde (management)functie. De virtuele CIO betaal je alleen voor de uren dat je hem nodig hebt. En dat kunnen er soms meer en andere keren iets minder zijn. Je zit nergens aan vast. Wel de lusten, maar niet de lasten als het ware!”   

Welke voordelen biedt een virtuele CIO voor mijn bedrijf op IT-gebied?

“Wie technologie goed inzet, zal eerder zakelijk succes boeken. De Chief Information Officer slaat de brug tussen de organisatiedoelen en de techniek. Daarnaast wordt bij elke verandering rekening gehouden met alle betrokken partijen. Er is juist ook aandacht voor de menselijke kant van IT. Hierdoor worden IT-oplossingen door iedereen gedragen, wat een voorwaarde is voor succes. Als bedrijf kun je ervan op aan dat met een CIO IT vóór je werkt, nu én in de toekomst.” 

Meer weten?

Wil jij ook de juiste beslissingen nemen op IT-vlak? Zoek je een virtuele CIO die je helpt met je IT-uitdagingen? Neem dan eens contact op en vraag naar de mogelijkheden.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross