fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Succesverhalen

De ABU kan overal veilig werken dankzij Portall van WilroffReitsma

Overal zakendoen is vanaf nu een simpele zaak

We hebben met zijn allen het thuiswerken ontdekt; je moest ook wel tijdens de Coronapandemie. En we zijn het gaan waarderen. Het bespaart reistijd, je bent productiever en je kunt je werktijden flexibeler indelen. Wat weer kan zorgen voor een betere werk-privébalans. Dus ook nu we weer welkom zijn op kantoor, werken er nog steeds veel mensen remote. Aan de keukentafel, bij de klant, onderweg of op vakantie.

“Maar dat moet dan wel op een simpele, veilige manier kunnen”, vindt Manager Stafdiensten Jolanda Maes-Catto van de ABU – de Algemene Bond Uitzendondernemingen. En daarom werkt de ABU al sinds 2012 samen met WilroffReitsma.

Te klein voor een eigen ICT-afdeling, te belangrijk om niets mee te doen

Toen de ABU in 2002 verzelfstandigde, moesten zij op zoek naar een ICT-beheerder. “Ik wilde de hoofdpijn uitbesteden. We zijn te klein om een ICT-vacature uit te zetten en ik ben zelf niet de expert. Terwijl ik het wel heel belangrijk vind dat al onze medewerkers efficiënt kunnen werken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat we samenwerken met een partij die ons kan voorzien van goed advies. Met wie je kan sparren om tot de beste oplossing te komen”, vertelt Jolanda.

“We hebben sinds die tijd bijna 10 jaar samengewerkt met een IT-consultant uit Utrecht”, vervolgt ze. “Maar toen wij te klein voor hen werden, omdat zij geen mkb meer gingen bedienen, zijn we samen op zoek gegaan naar een nieuwe ICT-dienstverlener. En dat is op aanbevelen van hen dus WilroffReitsma geworden (destijds nog Wilroff).”

Een ICT-partner die beheert én adviseert

“Voordat wij met WilroffReitsma samenwerkten, konden wij al goed op afstand werken. Maar toen we in korte tijd ook ons back-upproces moesten vernieuwen en aan hogere veiligheidscriteria moesten voldoen, is verdere digitalisering en automatisering wel in een stroomversnelling geraakt. Zo hebben we eerder dan gepland Microsoft 365 laten implementeren én werken we op advies van WilroffReitsma nu allemaal vanuit hun Portall. Waarin al deze vernieuwingen worden gebundeld”, vertelt Jolanda.

Waarom dit een betere keuze was voor de ABU? “Enerzijds zodat WilroffReitsma ons totaalpakket van afgenomen applicaties, hardware en diensten beter kan beheren. En anderzijds om veiligheid te waarborgen en online samenwerken simpeler te maken. Portall bood ons destijds alle oplossingen voor de restpunten die wij nog open hadden staan. Met name op het gebied van veiligheid en dat je data overal beschikbaar is”, vervolgt Jolanda.

Samen komen we tot oplossingen om efficiënter te kunnen werken

Naast een partij die ‘de ICT-hoofdpijn’ van de ABU wegnam, was Jolanda ook op zoek naar een professionele ICT-partner die haar kon voorzien van advies. “De huidige ICT-ontwikkelingen gaan zo snel, dat je de ene dag nog denkt dat je alles op orde hebt. Terwijl er de volgende dag alweer nieuwe ontwikkelingen voor de deur staan. Daarom ben ik zo blij dat WilroffReitsma een vooruitstrevende, meedenkende partij is. We hebben elk kwartaal bijvoorbeeld een sessie waarin we onze samenwerking en de oplossingen die we inzetten evalueren. We luisteren naar elkaars feedback en daar wordt ook echt iets mee gedaan”, vertelt Jolanda.

Wat er zoal tijdens die kwartaalbijeenkomsten wordt besproken? Jolanda: “Tijdens de implementatie van Portall is heel duidelijk gebleken dat we elkaar nodig hebben om verder te kunnen. Daarom bespreken we tijdens die sessies onder andere of de oplossingen en technieken die wij inzetten nog wel tot de top drie behoren óf dat we iets anders of vernieuwends moeten doen. Ook bespreken we of de werkwijze die voor WilroffReitsma het beste werkt ook voor ons de beste resultaten geeft, en andersom. Zo leren we elkaars taal verstaan én blijven we van elkaar leren. Dit heeft onze samenwerking niet alleen intensiever gemaakt, we komen samen ook tot oplossingen waardoor wij efficiënter kunnen werken.”

Altijd en overal kunnen werken

Hoe WilroffReitsma de ABU helpt om altijd en overal te kunnen werken, op welk device dan ook? “Dankzij Portall heb ik alles wat ik op kantoor tot mijn beschikking heb ook thuis, in Mexico, Italië of ergens anders op de wereld tot mijn beschikking”, besluit Jolanda. “Dus als ik thuis, onderweg of op vakantie nog wat werk moet doen, dan sla ik mijn laptop open en kan ik vanuit Portall alles bereiken. Op een veilige manier. Van (gedeelde) documenten tot mijn mail, Microsoft Teams en alle andere applicaties die wij gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een goede wifi-verbinding. Dat konden wij voorheen niet zeggen. Maar nu kan ik wel vol vertrouwen zeggen dat wij overal en altijd veilig kunnen werken, op welk apparaat dan ook.”

Wil jij net als de medewerkers van de ABU ook overal en altijd veilig kunnen werken? Met Portall van WilroffReitsma is zakendoen overal een simpele zaak. Benieuwd naar de voordelen óf wil je weten wat het jouw organisatie brengt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross