fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Bedrijfsinformatie beveiligen: het wordt steeds belangrijker

Het zal je niet verbazen dat security is uitgegroeid tot zakelijke prioriteit nummer één. Niet alleen de hoeveelheid malware en hacks neemt toe, ook datalekken vanuit collega’s blijven een serieus en onderbelicht risico. Het is dan ook belangrijk dat je security up-to-date is. bedrijfsinformatie beveiligen is belangrijk, wordt daar binnen de organisatie genoeg aandacht aanbesteed?

Steeds meer dreigingen van buitenaf

Door digitalisering neemt de hoeveelheid data in organisaties al jaren toe. Die data staat allang niet meer enkel opgeslagen op een vaste locatie, maar steeds vaker daarbuiten, zoals op laptops en smartphones, maar ook in de cloud. Hoe meer data, hoe meer cybercriminelen hun best doen deze te achterhalen. Tel daarbij datalekken als gevolg van verlies en onbewust onveilig handelen door medewerkers op en je snapt dat er niet lichtzinnig mag worden gedacht over security.

Ook je collega’s vormen een risico

Naast dreigingen van buitenaf vormt ook onveilig gebruik vanuit eigen collega’s een risico. Zo worden risico’s voor de dataveiligheid vaak niet herkend. Een goed voorbeeld daarvan zijn phishing-mails. Dit zijn nepmails die niet van echt te onderscheiden zijn en waarin vaak om bepaalde gegevens wordt gevraagd. Daarnaast blijven veel internetgebruikers wachtwoorden gebruiken die te simpel zijn of die al eens eerder zijn gebruikt. Dat maakt het voor cybercriminelen erg makkelijk om accounts te hacken en gevoelige gegevens te achterhalen, met alle gevolgen van dien.

Kosten van datalekken nemen toe

Datalekken kunnen een desastreuze uitwerking hebben op je dienstverlening. Het kan al snel ten koste gaan van je bedrijfsimago, wat weer gevolgen kan hebben voor je klantvertrouwen. En dan is er nog de financiële kant van het verhaal; uit het Cost of a Data Breach Report 2019-onderzoek van IBM Security blijkt zelfs dat de kosten van datalekken de afgelopen vijf jaar met 12 procent zijn gestegen. De forse financiële kostenpost van een datalek kan flinke consequenties hebben voor je continuïteit. Met de juiste kennis en oplossingen kun je dit echter vrij eenvoudig voorkomen.

Zo ga je slim om met je security

Je kunt het je niet meer veroorloven om security te beschouwen als bijzaak. Goede databeveiliging begint bij het stellen van de juiste vragen. Welke data heb je en waar staat deze? Hoe is je huidige databeveiliging ingericht? Wat is er voor nodig om deze toekomstbestendig te maken? Ben je van plan verder te digitaliseren in de toekomst, en hoe zorg je dat dit veilig verloopt? Wij geven effectief invulling aan deze vragen tijdens iedere fase van de lifecycle.

We staan voor je klaar bij beveiligen van bedrijfsinformatie

Wil je ook zeker weten dat je security up-to-date is? Onze specialisten staan voor je klaar. Samen met jou kijken we naar je huidige security en dichten we eventuele kwetsbaarheden. Wil je meer lezen over welke securityrisico’s jouw bedrijf loopt (waarschijnlijk heb je er veel niet eens door). Je profiteert daarbij niet alleen van advies op maat, maar ook van installatie, configuratie, beheer en onderhoud. Jij en je collega’s worden hiermee volledig ontzorgd. Zo kun jij je volledig richten op datgene wat je het liefst doet: ondernemen.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross