fbpx
Support
Contact
ContactSupport
KPN

90 procent van alle data de afgelopen twee jaar gecreëerd

Herinner je je nog de tijd dat je 1 GB datalimiet had per maand voor je váste 256-kbit/s-internetverbinding? Tegenwoordig streamen we met snelheden boven de 100 mbit/s en hebben we databundels van 100 GB per maand. Op onze mobiele telefoon. Het (mobiele) dataverbruik stijgt nog altijd enorm. Weet jij hoeveel data jij en je collega’s elke maand verbruiken? En hoeveel dat is toegenomen ten opzichte van een jaar geleden?  

Flinke stijging in mobiel dataverbruik

We creëren met z’n allen veel meer data. Wist je dat 90 procent van alle data in het afgelopen jaar is gecreëerd? En dat gaat gepaard met een stijging in het gebruik van data. Als we kijken naar de cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over mobiel datagebruik; in 2017 gebruikten we gemiddeld 1 GB mobiele data per maand. In de eerste helft van 2018 steeg dit al naar 2 GB. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en kijken we niet op van een dataverbruik van 4 GB per maand. Sterker nog: velen van ons hebben daar niet genoeg aan. 

Mobiele data ‘is er gewoon’

Twijfel je nog weleens of je een webinar wilt volgen, een podcast wilt luisteren of een mobiele hotspot wilt opzetten, rekening houdend met je mobiele databundel? Waarschijnlijk niet. Mobiele data ‘is er gewoon’. Net als water uit de kraan, of beter gezegd: net als vast internet. Je hebt het en je gebruikt het, zonder erbij stil te hoeven staan. En zo hoort het ook. Als professional ben je bezig met je klanten, met je werk, met andere zaken dan de ruimte in je databundel. 

Steeds meer vraag naar onbeperkte abonnementen

Gelukkig gaat de stijging van ons dataverbruik gepaard met het goedkoper worden van mobiele data. Het wordt dan ook steeds aantrekkelijker om écht onbezorgd mobiel te downloaden, streamen en werken met een onbeperkt data-abonnement. Het loont bij veel bedrijven om hun bestaande mobiele abonnementen en mobiel verbruik eens goed naast elkaar te leggen, en te kijken naar het huidige aanbod.  

KPN heeft nieuwe databundels voor het mkb

KPN heeft onlangs nieuwe databundels voor het mkb geïntroduceerd. Er kan gekozen worden uit zeven databundels, oplopend tot maar liefst 100 GB. Verder zijn 150 belminuten of 150 sms-berichten standaard, en kan dit voor een klein bedrag per maand geüpgraded worden naar onbeperkt bellen en sms’en. Hierdoor heb je ruime keuze, zodat voor iedere medewerker een passend abonnement beschikbaar is. 

Zorgeloos online blijven?

Ben jij benieuwd hoeveel data jij en je collega’s verbruiken? En of je huidige data-abonnementen en databundels nog bij jullie passen? We brengen dit graag voor je in kaart en geven je advies. Zo kun jij onbezorgd blijven downloaden en streamen, én betaal je niet te veel.  

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross