fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


11/08/2020

5G netwerk vanaf nu beschikbaar

5g netwerk

Het 5G netwerk is vanaf nu beschikbaar. Goed nieuws als jij en je collega’s een mobiel abonnement van KPN en een 5G-toestel hebben! Welke voordelen heeft dit voor jou? We vertellen het je graag. 

Beschikbaar 5G netwerk in Nederland

KPN is volop bezig met het uitrollen van 5G in het land. In het grootste deel van de Randstad en in Eindhoven kun je er al gebruik van maken. De rest van Nederland volgt op korte termijn; vóór het eind van 2020 wil KPN een landelijk dekkend 5G-netwerk hebben. 

Waarom nu al kiezen voor 5G?

Eerder deelden we al een aantal facts & figures met je over 5G. Daar kon je lezen wat 5G precies is en wat de technologie inhoudt. 5G zal de komende jaren flink veel veranderingen brengen in jouw mobiele ervaring.  

De voordelen van het 5G netwerk: 

  • Beter bereik, ook in drukke gebieden5G maakt het mogelijk om veel meer apparaten te verbinden per zendmast. De capaciteit is vele malen groter. Ben je weleens op een drukke plek met veel mensen, dan heb je vast eens ervaren dat je geen bereik had. Met 5G is dat verleden tijd en blijf je bereikbaar. 
  • Sneller up- en downloaden: video’s bekijken, bestanden downloaden; met 4G had je misschien niet overal een goede verbinding waardoor je niet snel kon downloaden. Zeker als je onderweg voor je werk gebruikmaakt van mobiel internet wil je geen vertraging hebben tijdens een videogesprek of lang moeten wachten op een download. 5G biedt uitkomst. 
  • Minimale vertraging: 5G kent minimale vertraging in de verbinding. Waar 4G nog een merkbare vertraging heeft, is een 5G-verbinding nagenoeg direct. Wellicht ken je het voorbeeld van een chirurg die een robot aanstuurt vanaf de andere kant van het land. Dit kan alleen met zo’n snelle verbinding met zo weinig vertraging als 5G kent. Ook zelfrijdende auto’s zijn een toepassing waarbij minimale vertraging een eis is om de rijveiligheid te waarborgen.  

5G als back-up voor je vaste internet

5G kan ook als back-up dienen voor je vaste internetverbinding op kantoor. Vast internet is doorgaans stabiel, maar 100 procent uptime kan nooit worden gegarandeerd. Toch wil je niet dat jouw dienstverlening onderbroken wordt omdat er een storing is op je vaste internet. Een back-upverbinding in de vorm van een mobiele internetverbinding biedt uitkomst. Daarvoor plaats je een router met simkaart op de bedrijfsvloer. In geval van nood kun je alsnog gebruikmaken van het internet, maar dan via het mobiele netwerk. Dan loopt alles gewoon door. 

Geen telefoon met 5G?

Het kan natuurlijk dat je nog geen smartphone met 5G hebt. Dan kun je nog niet profiteren van deze indrukwekkend hoge snelheden.Gelukkig zijn er meerdere 5G-smartphones beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Samsung Galaxy S20 of de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy Note20? Vanaf nu zal 5G de nieuwe standaard voor premium telefoons zijn. Natuurlijk helpen we je graag bij het zoeken naar een passende, veilige 5G-smartphone.  

Meer weten?

5G verandert de manier waarop jij en je collega’s mobiel werken en met elkaar communicerenHeb je vragen over 5G of ben je op zoek naar 5G-abonnementen en -smartphones voor je collega’s? We helpen je graag verder.